Τώρα τελευταία έχω πάθει… με το τσίλι. Καυτερό, πικάντικο, σπάισι, κατακόκκινο προς το πορτοκαλί, μια αέρινη κόκκινη σκόνη που με ταξιδεύει σε μέρη μαγικά κι’ ονειρεμένα.
Βάζω παντού. Κι’ αν δε βάλω στο φαγητό, κατσαρόλα ή φούρνο… ε, πια έχουν απηυδήσει στην οικογένεια, βάζω οπωσδήποτε στο πιάτο μου.
Την επόμενη θα είχα επισκέψεις στο σπίτι. Χωρίς πολλές σκέψεις, μετά το φαγητό, μετά τα φρούτα, ένα μικρό επιδόρπιο επιβάλλεται. Τσίλι να φαν κι’ οι πάπιες!
Μου έλειπε η σοκολάτα, κουβερτούρα για την ακρίβεια και κάποιοι ξηροί καρποί.
Μια γρήγορη βόλτα στην αγορά και τα ψώνια στην κουζίνα μου.
Και ναι, το μικρό γευστικό, καυτερό και με υφές σοκολατάκι σε μια όμορφη πιατέλα για μας και τους καλεσμένους μας.
Υλικά (για περίπου 25 μικρούτσικα bites spicy σοκολατάκια)
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 1/4 κ.γ. τσίλι
- Αποξηραμένα μούρα
- Μικρές χάρτινες φόρμες για σοκολατάκια
Διαδικασία
- Σε μπειν μαρι λιώνω την κουβερτούρα. Σβήνω τη φωτιά και ρίχνω το τσίλι στη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύω γρήγορα και σταθερά με ένα πιρούνι.
- Τακτοποιώ τις χάρτινες, μικρές φόρμες σε πιατέλα και ρίχνω από μια μικρή δόση λιωμένης κουβερτούρας. Ρίχνω μερικά μούρα.
- Ρίχνω την υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα στις φόρμες ώστε να σκεπαστούν τα μούρα καλά. Προσθέτω μερικά πάνω από τη σοκολάτα.
- Μεταφέρω την πιατέλα με τα σοκολατάκια στο ψυγείο για να σφίξουν γρήγορα.
- Μετά από ώρα βγάζω την πιατέλα απ’ το ψυγείο και διατηρώ τα σοκολατάκια σε σκεύος που κλείνει.
- Διατηρούνται μια δυο μέρες… όχι δεν φταίνε τα υλικά, ούτε η παρασκευή τους… απλώς γίνονται ανάρπαστα!
Καλή σας επιτυχία, καλή σας απόλαυση
Leave a Reply