Γουολντόρφ σαλάτα (New York)

Να βρίσκεσαι στη Νέα Υόρκη και να μη φας τη φημισμένη και κλασική πια νεοϋρκέζικη σαλάτα Waldorf, δε γίνεται. Αν θες βεβαίως να δοκιμάσεις κάτι που γεννήθηκε σε αυτήν την πολυπρόσωπη, πολυποίκιλη  και άκρως ενδιαφέρουσα μεγαλούπολη. Αυτή λοιπόν η σαλάτα, πρωτοπαρουσιάστηκε στο πολυτελές  ξενοδοχείο, Waldorf Astoria Hotel  το 1893 και δημιουργήθηκε, όπως αναφέρετε στο American Century Cookbook,  από τον maître d’hôtel του Waldorf Astoria Hotel, Oscar Tschirky. Καθαρά φθινοπωρινή με τα φρέσκα μήλα και τα καρύδια της. Ιδιαίτερα δημοφιλής την ημέρα των ευχαριστιών των Αμερικανών αλλά και στη τη διάρκεια των εορτών. Η αρχική συνταγή ήταν χωρίς καρύδια. Στην πορεία όμως προστέθηκαν και αυτοί οι ξηροί καρποί ροδοψημένοι στο φούρνο, που την έκαναν ακόμα πιο αγαπητή στους λάτρεις του είδους. Waldorf salad λοιπόν, η σημερινή δροσερή φθινοπωρινή πρόταση, κατ’ ευθείαν από την κουζίνα του επί της οδού Grand Street διαμερίσματος, που μας φιλοξενεί εδώ στη Νέα Υόρκη, την Μητρόπολη των extra grand μεγεθών σε όλους τους τομείς, της μονίμως  φωταγωγημένης, ζωηρής και πολύβουης Βαβέλ ζωής της. Υλικά (3-4 άτομα) 2 μεγάλα μήλα, καλό είναι το ένα να είναι γλυκό και το άλλο ξινό Τρυφερά κλωναράκια σέλερι κομμένα σε ροδελίτσες 1 μπολάκι κόκκινα σταφύλια χωρίς τα κουκούτσια τους 2 κ.σ. καρυδόψυχα χονδροκομμένη και … Continue reading Γουολντόρφ σαλάτα (New York)