Patatas bravas ( Μαδρίτη )

Η λίστα καλογραμμένη και γωνιασμένη στον πάγκο της κουζίνας,  από το προηγούμενο βράδυ. Την κοιτούσα, με κοιτούσε, κοιταζόμασταν. Στην κορυφή της έγραφε παέγια. Ακολουθούσαν τα υλικά. Τα πολλά και διαφορετικά υλικά που χρειάζονται για να γίνει αυτό το υπέροχο και χαρακτηριστικό πιάτο της χώρας. Τα κοιτούσα, τα ξανακοιτούσα, έριχνα  κλεφτές ματιές και στην ανοιχτή μπαλκονόπορτα, γαλάζιος ουρανός, σωστή θερμοκρασία, ότι πρέπει για περπάτημα, η Ισπανική πρωτεύουσα  ένα μνημείο ολόκληρη, με καλούσε να την εξερευνήσω, να την ρουφήξω, να την φωτογραφίσω χωρίς διαπραγματεύσεις και δεύτερες σκέψεις.      Σοβαρό το δίλημμα ή ψευδοδίλημμα; Παέγια για το blog ή περπάτημα στην ηλιόλουστη Μαδρίτη; Η παέγια θέλει χρόνο και αρκετή διαδικασία. Άσε την λοιπόν να περιμένει σε άλλη ευκαιρία. Άλλωστε είχα και εφεδρική συνταγή, πολύ εύκολη, γρήγορη και μάλιστα κατοχυρωμένη, όπως διάβασα,  από την πόλη της Μαδρίτης.       Το απέναντι απ’ το διαμέρισμα μικρό market είχε τα πάντα για να φτιάξω αυτό που ήθελα στο άψε σβήσε. Σε λιγότερο από μια ώρα και αφού είχαμε γυρίσει απ’ τον μαραθώνιο 8ωρo ποδαρόδρομο μας, στρώθηκα στην κουζίνα με κέφι και ανυπομονησία για αυτό που θα ακολουθούσε και βεβαίως θα τρώγαμε, λίγο πριν τη βραδινή μας έξοδο, μιας και η Μαδρίτη είναι μια πολύ … Continue reading Patatas bravas ( Μαδρίτη )