Πάπια με sauce κεράσι-πορτοκάλι (Κρακοβία)
Μια πάπια μα ποια πάπια; Μια πάπια απ’ το Πεκίνο; Μπορεί ναι! Μια πάπια απ’ την Κρακοβία; Σίγουρα ναι! Μια πάπια απ’ την Αθήνα; Μέσα είμαστε! Για να αρχίσουμε λοιπόν τη σύντομη αλλά γευστική έως γευστικότατη διαδρομή αυτής της πάπιας που πήδησε στο σημερινό, διαδικτυακό σας πιάτο, όλο γλύκα και χάρη και με την παλιά αυτή ξεχασμένη γεύση του σκουρόχρωμου στη σάρκα πουλερικού που δύσκολα συναντάμε στα κοτόπουλα του εμπορίου, εκτός κι αν είναι απ’ το κοτέτσι της γιαγιάς στην ορεινή Κορινθία. Βρισκόμαστε στη μεγαλύτερη, διπλή μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης. Όμορφη, ζωντανή, ελκυστική, πεντακάθαρη, ιστορική, μουσική, γευστική, άκρως τουριστική αλλά όχι “φθηνή”, υπό την έννοια της αισθητικής, η μεγάλη, κεντρική πλατεία της μοναδικής και ενδιαφέρουσας Κρακοβίας, Rynek Główny, σήμα κατατεθέν της πόλης που από μόνη της αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών από όλο τον κόσμο, σε καθημερινή βάση, βρέξει ή χιονίσει. Αρχές Ιουνίου 2017, βραδάκι και εμείς πεινασμένοι αλλά ενημερωμένοι για ένα συγκεκριμένο καλό εστιατόριο κοντά στην πλατεία, κατηφορίζουμε χαλαρά την ULICA KOKONICZA. Στο Νο 15 το ” Kurka wodna “, κάτι σαν νερόπαπια η ονομασία του. Μπαίνουμε στην όμορφη ήσυχη αυλή του, διαλέγουμε τραπέζι και ζητάμε απ’ την ευγενέστατη, φοιτήτρια ψυχολογίας, σερβιτόρα να μας προτείνει πιάτα. ” Μα τι … Continue reading Πάπια με sauce κεράσι-πορτοκάλι (Κρακοβία)
Copy and paste this URL into your WordPress site to embed
Copy and paste this code into your site to embed