Μπιφτεκάκια Leskovac (Σερβία)

Θα μπορούσε άνετα να είναι και ελληνική συνταγή. Όμως υπάρχει αυτή η μικρή διαφοροποίηση που  κάνει αυτά τα μπιφτέκια ξεχωριστά και φημισμένα στη χώρα τους τη Σερβία, όπου είχα τη γευστική εμπειρία και τη χαρά της απόλαυσης βεβαίως,  με το που τα δοκίμασα. Παίρνουν το όνομά τους απ την πόλη Leskovac νότια της χώρας, απ όπου και προέρχεται η “μυστική” συνταγή.  Στην πόλη αυτή λοιπόν,  γίνεται  ένα 7ήμερο  Grill Festival κάθε Αύγουστο,με κυρίαρχο θέμα  τα ψημένα κρέατα και τα παράγωγά τους . Βασιλιάς όλων όμως είναι τα πασίγνωστα μπιφτέκια του.  Οπότε φαντάζεστε  τι γίνεται εκεί κατά τη διάρκειά του φεστιβάλ με τους χιλιάδες επισκέπτες, τις εκατοντάδες ψησταριές και την αναπόφευκτη επταήμερη τσίκνα. Παρακάτω θα σας δώσω τη συνταγή, όπως μου την έδωσε η υπεύθυνη ενός παραδοσιακού και πολύ όμορφου εστιατορίου στο Βελιγράδι, ελπίζοντας ότι μου έδωσε όλα τα δεδομένα της “μυστικής” αυτής συνταγής. Για να είμαστε ρεαλιστές όμως, ποτέ κανένα φαγητό  ενός τόπου δεν πετυχαίνει ακριβώς αν φτιαχτεί κάπου αλλού. Πόσο μάλλον σε μια άλλη χώρα. Ακόμα και το διαφορετικό νερό επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα. Φανταστείτε τώρα, τη διαφορά στις βασικές πρώτες ύλες και τον τρόπο ψησίματος από μια επαγγελματική ψησταριά, στο σπιτικό γκριλ. Αυτό όμως δε μας σταματά απ … Continue reading Μπιφτεκάκια Leskovac (Σερβία)