Αβγά ποσέ σε μείγμα γιαουρτιού-φέτας (Βουλγαρία)

Βρίσκομαι στην ευρύχωρη κουζίνα  του διαμερίσματος (City Appartments) στη Σόφια, την πόλη με τα πολλά, καταπράσινα και οργανωμένα πάρκα,  την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Ένα μεγάλο παράθυρο φωτίζει το χώρο όπου θα μαγειρέψω. Σταθερή πάντα  στην αγαπημένη μου συνήθεια όταν βρίσκομαι στο εξωτερικό και ευνοούν οι συνθήκες βεβαίως, μαγειρεύω ένα κλασικό παραδοσιακό φαγητό, εύκολο, γρήγορο, γευστικότατο και το σπουδαιότερο με υλικά που υπάρχουν παντού και σχεδόν  σε όλες τις χώρες. Αβγά ποσέ λοιπόν, σε ένα πλούσιο μείγμα γιαουρτιού και φέτας ή όπως λέγονται στην πατρίδα τους και γειτονική μας χώρα Βουλγαρία,  Jajca po panagjurski. Η αυθεντική συνταγή είναι αυτή, αν όμως δεν τα καταφέρνετε στο “ποσάρισμα” των αβγών, μπορείτε να τα φτιάξετε τηγανιτά ή βραστά μελάτα προς σφιχτά και να τα ακουμπήσετε απαλά πάνω σε αυτό το γευστικότατο μείγμα γιαουρτιού-φέτας, πασπαλισμένα με μπόλικη γλυκιά, πικάντικη ή καπνιστή πάπρικα. Άλλωστε πόσοι και πόσες από μας δεν έχουμε φτιάξει αβγά τηγανιτά και τα έχουμε βάλει στο πιάτο μας, πάνω από ένα μεγάλο πλατύ κομμάτι φέτας. Τα υλικά μου τα αγόρασα όλα από ένα πολύ περιποιημένο μαγαζάκι με εξαιρετικά γαλακτοκομικά στην αγορά των γυναικών (zhenski pazar). Η αγορά αυτή, φρούτων, λαχανικών και πολλών άλλων πραγμάτων,  είναι από μόνη της ένα αξιοθέατο της πόλης, για … Continue reading Αβγά ποσέ σε μείγμα γιαουρτιού-φέτας (Βουλγαρία)