Τσιπούρες στη λαδόκολλα

Τι επιπλέον κάνει η λαδόκολλα στο ψάρι που θα ψηθεί μέσα σε αυτήν; Πολύ απλά, το ψάρι, το όποιο ψάρι θα γίνει πιο ελαφρύ, πιο μαλακό, πιο ζουμερό και πιο νόστιμο, ανάλογα βεβαίως με τα μυρωδικά που θα βάλουμε μέσα σε αυτό. Είναι ένας καταπληκτικός τρόπος μαγειρέματος για το ψάρι, κάτι ανάμεσα σε βραστό και ποσέ που όμως αφήνει άθικτο ολόκληρο το ψάρι και όπως προείπα το κάνει αφράτο και γευστικότατο. Ιδανικό για παιδιά και μεγάλους που βρίσκονται σε περίοδο ειδικής διατροφής.

Υλικά (για 2-3 μερίδες)

  • 2 μεγάλες τσιπούρες
  • 1 λεμόνι ελληνικό, από εμπειρία τα εισαγωγής πικρίζουν στο ψήσιμο
  • Αρκετές σκελίδες σκόρδου
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Λαδόκολλα + αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση

  • Καθαρίζω τις τσιπούρες, και τις σκελίδες σκόρδου. Κόβω τις σκελίδες στη μέση και αφαιρώ τη φύτρα τους. Πλένω καλά και κόβω σε ροδέλες το λεμόνι. Πλένω καλά τη φρέσκια ρίγανη και το δυόσμο.
  • Αλατίζω τα ψάρια και στις κοιλιές τους και χώνω μέσα πολλές μισές σκελίδες σκόρδου και κλωναράκια της φρέσκιας ρίγανης και δυόσμου.

  • Τοποθετώ μια ελαφρώς λαδωμένη λαδόκολλα πάνω σε αλουμινόχαρτο, βάζω πάνω στη λαδόκολλα την τσιπούρα και την τυλίγω καλά σε ένα πακετάκι. Το ίδιο κάνω και με την  δεύτερη τσιπούρα.

  • Βάζω και τα δυο πακετάκια με τα ψάρια σε ρηχό ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνω για 30-35 λεπτά στον αέρα στους 230 βαθμούς. Στα 35 λεπτά τα ψάρια μου είναι έτοιμα, μαλακά, ζουμερά, πεντανόστιμα και μυρωδάτα από τη ρίγανη, το δυόσμο και από το σκόρδο.

  • Εναλλακτικά ανοίγω τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ροδίζω τα ψάρια στο γκριλ για 5-6 λεπτά. Προαιρετικά βεβαίως.

  • Σερβίρω με καλά χτυπημένο λαδολέμονο και σκορδαλιά παντζαριού.

Καλή σας επιτυχία

 

 


Posted

in

by

Comments

5 responses to “Τσιπούρες στη λαδόκολλα”

  1. Eleni foti

    Αγαπημενη,στο ψαρι παει πολυ και το δεντρολίβανο….την τσιπούρα δε ,
    την λατρευω…ενα μπραβο ακομα για σενα.

    1. Σωστά Ελένη μου, η τσιπούρα αγαπημένο ψάρι που τελικά γίνεται
      με αρκετούς και όμορφους τρόπους και συνδυασμούς.

  2. vatsithianou fotini

    Πολύ ωραία συνταγή σας ευχαριστούμε

    1. Δήμητρα Χερουβείμ

      Ευχαριστώ κι’ εγώ Φωτεινή. Πολύ νόστιμη η τσιπούρα με αυτόν τον τρόπο!

  3. Δήμητρα Χερουβείμ

    Ευχαριστώ κι’ εγώ Φωτεινή. Πολύ νόστιμη η τσιπούρα με αυτόν τον τρόπο!

Leave a Reply to Eleni foti Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *