• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ψάρια 2

Τσιπούρες στη λαδόκολλα

By Dimitra Cherouvim · On 10/12/2017

Τι επιπλέον κάνει η λαδόκολλα στο ψάρι που θα ψηθεί μέσα σε αυτήν; Πολύ απλά, το ψάρι, το όποιο ψάρι θα γίνει πιο ελαφρύ, πιο μαλακό, πιο ζουμερό και πιο νόστιμο, ανάλογα βεβαίως με τα μυρωδικά που θα βάλουμε μέσα σε αυτό. Είναι ένας καταπληκτικός τρόπος μαγειρέματος για το ψάρι, κάτι ανάμεσα σε βραστό και ποσέ που όμως αφήνει άθικτο ολόκληρο το ψάρι και όπως προείπα το κάνει αφράτο και γευστικότατο. Ιδανικό για παιδιά και μεγάλους που βρίσκονται σε περίοδο ειδικής διατροφής.

Υλικά (για 2-3 μερίδες)

  • 2 μεγάλες τσιπούρες
  • 1 λεμόνι ελληνικό, από εμπειρία τα εισαγωγής πικρίζουν στο ψήσιμο
  • Αρκετές σκελίδες σκόρδου
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Λαδόκολλα + αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση

  • Καθαρίζω τις τσιπούρες, και τις σκελίδες σκόρδου. Κόβω τις σκελίδες στη μέση και αφαιρώ τη φύτρα τους. Πλένω καλά και κόβω σε ροδέλες το λεμόνι. Πλένω καλά τη φρέσκια ρίγανη και το δυόσμο.
  • Αλατίζω τα ψάρια και στις κοιλιές τους και χώνω μέσα πολλές μισές σκελίδες σκόρδου και κλωναράκια της φρέσκιας ρίγανης και δυόσμου.

  • Τοποθετώ μια ελαφρώς λαδωμένη λαδόκολλα πάνω σε αλουμινόχαρτο, βάζω πάνω στη λαδόκολλα την τσιπούρα και την τυλίγω καλά σε ένα πακετάκι. Το ίδιο κάνω και με την  δεύτερη τσιπούρα.

  • Βάζω και τα δυο πακετάκια με τα ψάρια σε ρηχό ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνω για 30-35 λεπτά στον αέρα στους 230 βαθμούς. Στα 35 λεπτά τα ψάρια μου είναι έτοιμα, μαλακά, ζουμερά, πεντανόστιμα και μυρωδάτα από τη ρίγανη, το δυόσμο και από το σκόρδο.

  • Εναλλακτικά ανοίγω τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ροδίζω τα ψάρια στο γκριλ για 5-6 λεπτά. Προαιρετικά βεβαίως.

  • Σερβίρω με καλά χτυπημένο λαδολέμονο και σκορδαλιά παντζαριού.

Καλή σας επιτυχία

 

 

αλάτιελαιόλαδολεμόνιρίγανησκόρδοτσιπούρα
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Σούπες

    Σολομός σούπα – Lohikeitto – η Φιλανδική

  • Ψάρια

    Σαρδέλες με λαχανάκια Βρυξελλών

  • Ψάρια

    Πέστροφα με καβουρδισμένα αμύγδαλα

2 Comments

  • Eleni foti says: 10/12/2017 at 11:56 pm

    Αγαπημενη,στο ψαρι παει πολυ και το δεντρολίβανο….την τσιπούρα δε ,
    την λατρευω…ενα μπραβο ακομα για σενα.

    Reply
    • Dimitra Cherouvim says: 11/12/2017 at 12:36 am

      Σωστά Ελένη μου, η τσιπούρα αγαπημένο ψάρι που τελικά γίνεται
      με αρκετούς και όμορφους τρόπους και συνδυασμούς.

      Reply

    Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License