Θράψαλα γεμιστά με μανιτάρια

Κάτι θαλασσινό, νόστιμο, γρήγορο και ελαφρώς πικάντικο όταν δέσει η σάλτσα της γέμισης με τα ζουμιά απ’ τα θράψαλα. Σαλάτα, λευκό κρασί και μπόλικο φρέσκο ψωμί για την υπέροχη σάλτσα αυτού του φαγητού.

Υλικά ( για 2 μερίδες )

  • 3 θράψαλα
  • 500 γρ. μανιτάρια
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζω τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια και τα κόβω σε καρεδάκια.

  • Καθαρίζω τα θράψαλα, αφαιρώντας την κουκούλα και τα εντόσθια.Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρω με ελαιόλαδο πρώτα τα κρεμμυδάκια, προσθέτω τα μανιτάρια και σοτάρω ώσπου να πέσει ο όγκος τους. Αλατοπιπερώνω και ρίχνω ολόκληρα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης.

  • Γεμίζω τα θράψαλα, κλείνω το άνοιγμα με μια οδοντογλυφίδα και τα τοποθετώ στο ταψάκι μου. Όση γέμιση περισσεύει την ρίχνω στο ταψάκι μου. Προσθέτω τα πλοκάμια τους. Κτυπώ αρκετό λαδολέμονο και το περιχύνω πάνω από τα θράψαλα και τη γέμιση.

  • Σκεπάζω το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνω στον αέρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για μισή ώρα. Μετά τη μισή ώρα, αφαιρώ το αλουμινόχαρτο, κατεβάζω τους βαθμούς στους 200 και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα περίπου 20-25 λεπτά, ώσπου να δέσει η σάλτσα και να ροδίσουν τα θράψαλα.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *