Συκώτι alla veneziana (Βενετία)

Στο ένα χέρι η βαλιτσούλα, στο άλλο το εισιτήριο για το check in. Στο πορτοφόλι προσεκτικά διπλωμένη η συνταγή  (risi e bisi), Ελ. Βενιζέλος, πρωινή πτήση, Marco Polo, λεωφορείο Νο 5, γέφυρα Καλατράβα. Εδω, σταματάνε όλα τα τροχοφόρα. Η καρδιά της πόλης μπροστά μας. Grand Canal. Σύντομη διαδρομή μέσα από τα δαιδαλώδη στενά σοκάκια, τις αμέτρητες γέφυρες και τα κανάλια. Επιτέλους στην Santa Croce 1235. H νεαρή, φιλική Άννα μας περιμένει στο cozy και πολύ άνετο διαμέρισμα για δυο άτομα. Γίνονται οι συστάσεις, μας δίνει όλες τις πληροφορίες για τη λειτουργία του διαμερίσματος και τα κλειδιά. Και τότε είναι που της πετάω…” risi e bisi Anna? Ricetta antica tradizionale!”” Si, si, λέει η Άννα, ma risi e bisi e ricetta primavera”. Ωχ σκέφτομαι, δίκιο έχει το κορίτσι, τα μπιζέλια (bisi)  είναι ανοιξιάτικα. Και τώρα; Τι γίνεται τώρα. Με αρακά κατεψυγμένο αποκλείεται. Η γλυκιά Άννα γελάει, καταλαβαίνει τον πόνο μου, καταλαβαίνει όμως και το σκεπτικό του blog και μου δίνει μια άλλη παραδοσιακή και πολύ πιο εύκολη συνταγή της όμορφης πόλης της. “Fegato alla venegiana, caro mio”. Τουτέστιν, μοσχαρίσιο συκώτι alla venegiana. Μου εξηγεί τα της συνταγής με διαβεβαιώνει ότι πρόκειται για τοπική, παλιά και πολύ νόστιμη συνταγή που τη βρίσκεις και … Continue reading Συκώτι alla veneziana (Βενετία)