Στραπατσάδα μανιταριών η πικάντικη

Μετά την κλασσική στραπατσάδα (ή καγιανά) που όλοι ξέρουμε, αγαπάμε και προτιμάμε κυρίως το καλοκαίρι με τις όμορφες ντομάτες, είπα να κάνω και να απολαύσουμε, μια στραπατσάδα μανιταριών πικάντικη, για το μεσημεριανό μας. Τα λόγια είναι φτωχά, τα χρώματα, τα αρώματα και η γεύση μιλάνε.

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 3 αβγά
  • 200 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 250 γρ. ντοματίνια βελανίδι
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • 1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζω τα μανιτάρια με ένα πανάκι και τα κόβω σε φέτες χοντρές. Καθαρίζω το κρεμμύδι και το κόβω σε ροδέλες. Ψιλοκόβω τις σκελίδες σκόρδου, και κόβω τα ντοματίνια στα δύο. Ξεφλουδίζω και ψιλοκόβω την ντομάτα. Κόβω σε μπαστουνάκια την πιπεριά.

  • Βάζω στο τηγάνι τα μανιτάρια και τις ροδέλες κρεμμυδιού με λίγο ελαιόλαδο και τα σοτάρω καλά ώσπου να πέσει ο όγκος τους,

  • Σβήνω με το ούζο ή το τσίπουρο. Αφήνω λίγο να εξατμιστεί και ρίχνω τις ντομάτες. Αφού πάρουν μερικές βράσεις, τότε ρίχνω το ψιλοκομμένο σκόρδο, το θέλω ζωντανό και την πιπεριά.

  • Αλατοπιπερώνω, ρίχνω τον κουρκουμά και την πάπρικα, αρκετό ελαιόλαδο και τα τρία αβγά. Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά και αφήνω την στραπατσάδα μου σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει.

  • Σερβίρω με φέτα ή τυροπιτάκια της στιγμής.

Καλή σας επιτυχία και καλή απόλαυση

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *