Σαρδέλες με πράσα στη γάστρα

Απόψε αυτοσχεδιάζουμε, για άλλη μια φορά. Και φτιάχνουμε νόστιμες  σαρδέλες  με πράσα στη γάστρα μας.

20160105_0020.jpg_c+l

Υλικά (2-3 μερίδες)

  • 600 γρ. σαρδέλες
  • 3-4 πράσα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου
  • Το χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 ποτηράκι γεμάτο λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Λεμονοθύμαρο
  • Αλατοπίπερο

20160105_0004

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζω και πλένω καλά τα ψαράκια.
  2. Καθαρίζω τα πράσα και τα κόβω σε λοξές φετούλες.
  3. Καθαρίζω τις σκελίδες σκόρδου και τις ψιλοκόβω.
  4. Τοποθετώ τις φετούλες πράσου σε ταψί με καπάκι και ρίχνω το χυμό από το λεμόνι, το κρασί και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.
  5. Στα ανακατεμένα πια πράσα τοποθετώ τις σαρδέλες, ανακατεύω και αυτές απαλά με τα υπόλοιπα υλικά και τις πασπαλίζω με φρέσκο λεμονοθύμαρο.
  6. Τοποθετώ τη γάστρα-ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνω στους 200 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά. Μετά τα 25 λεπτά αφαιρώ το καπάκι ή το αλουμινόχαρτο, αν δεν υπάρχει καπάκι και συνεχίζω το ψήσιμο άλλα 10 περίπου λεπτά στους 250 βαθμούς, ώσπου να πάρει χρώμα το φαγητό. Ίσως σε αυτή τη φάση να χρειαστεί λίγο νεράκι στο ταψί.

20160105_0006 20160105_0008 20160105_0014

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *