Ρεβίθια με κοπανάκια στη γάστρα

Εύκολο, απλό και με ιδιαίτερη γεύση το σημερινό μας μελωμένο φαγητό, όπου συναντώνται τα ρεβίθια με το κοτόπουλο. Δώστε προσοχή στα μπαχαρικά της σάλτσα,  η οποία θα δώσει και την τελική γευστική νότα.

Υλικά (4-6 άτομα)

  • 250 γρ. ρεβίθια μικρόσπερμα
  • 6 κοπανάκια – κοτόπουλο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • Αλάτι – πιπέρι – πάπρικα
  • Κόκκους ροζ πιπεριού

Εκτέλεση

  • Βάζω από το βράδυ τα ρεβίθια σε ένα μπολ σκεπασμένα με νερό να μουλιάσουν. Το επόμενο μεσημέρι βάζω την ντομάτα, ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, μαζί με τα φύλλα δάφνης σε γάστρα ή ταψί με καπάκι που θα ψήσω το φαγητό μου. Αλατοπιπερώνω καλά, ρίχνω αρκετό ελαιόλαδο και το κρασί. Ανακατεύω όλα τα υλικά.

  • Ρίχνω τα μουλιασμένα ρεβίθια, τακτοποιώ τα κοπανάκια, ζεστό νερό τόσο όσο να σκεπάζει το φαγητό και σκεπάζω το σκεύος.

  • Ψήνω για μια ώρα με σκεπασμένο το σκεύος στους 250 βαθμούς. Στη συνέχεια το ξεσκεπάζω και συνεχίζω το ψήσιμο στους 220 βαθμούς, περίπου άλλα 40-45 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τελείως τα ρεβίθια και να ροδίσουν τα κοπανάκια και από τις δύο πλευρές. Ενδιάμεσα θα χρειαστεί και άλλο ζεστό νερό. Κλείνω το φούρνο και αφήνω το φαγητό να μελώσει.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *