• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Κοτόπουλο, Όσπρια 0

Ρεβίθια με κοπανάκια στη γάστρα

By Dimitra Cherouvim · On 10/11/2017

Εύκολο, απλό και με ιδιαίτερη γεύση το σημερινό μας μελωμένο φαγητό, όπου συναντώνται τα ρεβίθια με το κοτόπουλο. Δώστε προσοχή στα μπαχαρικά της σάλτσα,  η οποία θα δώσει και την τελική γευστική νότα.

Υλικά (4-6 άτομα)

  • 250 γρ. ρεβίθια μικρόσπερμα
  • 6 κοπανάκια – κοτόπουλο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • Αλάτι – πιπέρι – πάπρικα
  • Κόκκους ροζ πιπεριού

Εκτέλεση

  • Βάζω από το βράδυ τα ρεβίθια σε ένα μπολ σκεπασμένα με νερό να μουλιάσουν. Το επόμενο μεσημέρι βάζω την ντομάτα, ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, μαζί με τα φύλλα δάφνης σε γάστρα ή ταψί με καπάκι που θα ψήσω το φαγητό μου. Αλατοπιπερώνω καλά, ρίχνω αρκετό ελαιόλαδο και το κρασί. Ανακατεύω όλα τα υλικά.

  • Ρίχνω τα μουλιασμένα ρεβίθια, τακτοποιώ τα κοπανάκια, ζεστό νερό τόσο όσο να σκεπάζει το φαγητό και σκεπάζω το σκεύος.

  • Ψήνω για μια ώρα με σκεπασμένο το σκεύος στους 250 βαθμούς. Στη συνέχεια το ξεσκεπάζω και συνεχίζω το ψήσιμο στους 220 βαθμούς, περίπου άλλα 40-45 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τελείως τα ρεβίθια και να ροδίσουν τα κοπανάκια και από τις δύο πλευρές. Ενδιάμεσα θα χρειαστεί και άλλο ζεστό νερό. Κλείνω το φούρνο και αφήνω το φαγητό να μελώσει.

Καλή σας επιτυχία

αλάτιελαιόλαδοκοτόπουλοκρασίκρεμμύδιντομάταπιπέριρεβίθισκόρδο
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Κοτόπουλο

    Στήθος κοτόπουλο στιφάδο

  • Κοτόπουλο

    Κόκορας με σπαγγέτι στο φούρνο

  • Όσπρια

    Γίγαντες τηγανητοί

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License