• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Κρέατα 0

Ψαρονέφρι στη γκριλιέρα με σάλτσα πορτοκαλιού και μαύρο άγριο ρύζι

By Dimitra Cherouvim · On 25/01/2017

Το ψήσιμο στην γκριλιέρα παίρνει άλλες γευστικές διαστάσεις, όταν το ψημένο σωστά ψαρονέφρι συνοδεύεται από μαύρο αρωματικο, άγριο ρύζι και κυρίως από μια εκπληκτική σάλτσα πορτοκαλιού που θα δέσει υπέροχα το κρέας, με τις επίσης ψημένες ροδέλες πορτοκαλιού. Και ναι, αυτό το πιάτο είναι γκουρμέ!

Η εξαιρετική γκριλιέρα που μου έδωσε το καταπληκτικό αυτό πιάτο, η άσπρη επιφάνεια που ανέδειξε τα υλικά μου, καθώς και το πιάτο σερβιρίσματος, είναι των καταστημάτων ΙΚΕΑ

Υλικά ( 3-4 μερίδες )

  • 1 ψαρονέφρι περίπου 600 γρ.
  • 5 πορτοκάλια σφιχτά χωρίς κουκούτσια. Τα δυο που θα ψηθούν, να είναι καθαρά από στίγματα.
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Αλατοπίπερο και κόκκοι ροζ πιπεριού

Ψήσιμο 

  1. Κόβω το ψαρονέφρι σε χοντρές φέτες περίπου 2 cm. Τις λαδώνω ελαφρά και τις αλατοπιπερώνω. Τις αφήνω στην άκρη.
  2. Πλένω καλά και κόβω σε φέτες τα δυο πορτοκάλια.
  3. Βάζω τη γκριλιέρα ελαφρώς λαδωμένη, στο γκάζι ή στο μάτι της κουζίνας και σε δυνατή θερμοκρασία.
  4. Τακτοποιώ τις φέτες απ’ το ψαρονέφρι στην καυτή γκριλιέρα  και τις σοτάρω 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Ο βαθμός του ψησίματος εξαρτάται βεβαίως από τις προτιμήσεις του καθενός.
  5. Βγάζω τις φέτες  απ’ τη γκριλιέρα και βάζω αμέσως τις φέτες πορτοκαλιού. Τις ψήνω και αυτές 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά και μαζί με τις φέτες απ’ το ψαρονέφρι τις διατηρώ ζεστές στο φούρνο.

     

     

 

Εκτέλεση για την σάλτσα πορτοκαλιού

  1. Σ’ ενα κατσαρολάκι βάζω τον σουρωμένο χυμό από τα 3 πορτοκάλια μαζί με το μέλι, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Τα βράζω περίπου για 10-12 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
  2. Σε ένα φλυτζάνι  ανακατεύω το 1 κ.γ. κόρν φλάουρ με λίγο κρύο χυμό πορτοκαλιού, στον οποίο προσθέτω σιγά σιγά 2-3 κ.σ. απ΄το ζεστό χυμό που βρίσκεται στο κατσαρολάκι. Ρίχνω όλο το μείγμα κορν φλάουρ απ’ το φλυτζάνι  στο κατσαρολάκι που βράζω το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύω καλά ώστε να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρισμα

  • Σε ένα πιάτο βάζω αρκετή απ’ τη σάλτσα πορτοκαλιού, πάνω στην οποία ακουμπώ μια ψημένη ροδέλα πορτοκάλι και πάνω της μια ροδέλα απ’ το ψαρονέφρι.
  • Συνοδεύω με το μαύρο αρωματικό ρύζι και πασπαλίζω με κόκκους ροζ πιπεριού και φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι.

Καλή σας επιτυχία

αλάτιβανίλιαζάχαρηκορνφλαουρμέλιπιπέριπορτοκάλιψαρονέφρι
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Κρέατα

    Σπαλομίτα φρικασέ με μαρούλια

  • Κρέατα

    Χοιρινό με κυδώνια

  • Κρέατα

    Συκώτι alla veneziana (Βενετία)

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License