Πιπεριές κέρατο στο φούρνο με φέτα

hot-peppers-natasha-dengerΟι πιπεριές είναι ένα ζαρζαβατικό στο οποίο δεν μπορείς ν αντισταθείς. Είτε σε σαλάτα, είτε ψητές όπως οι γνωστές Φλωρίνης, είτε γεμιστές, είτε σαν τουρσί που θα νοστιμίσει τις σαλάτες μας, είτε σαν συμπλήρωμα σε διάφορες σάλτσες, δίνουν την ιδιαίτερη και πλούσια γεύση τους και είναι πάντα ευπρόσδεκτες στο τραπέζι.

Υπάρχουν περίπου 50 γνωστά είδη ανά τον κόσμο, άλλοτε με γλυκούς και άλλοτε με καυτερούς καρπούς. Μη ξεχνάμε ότι οι καυτεροί καρποί αφού κονιορτοποιηθούν θα μας δώσουν διάφορα μπαχάρια  έτοιμα για νόστιμες συνταγές κυρίως στην Αφρική και Ασία. Τα πιο γνωστά απ αυτά το τσίλι και το καγιέν χρησιμοποιούνται ευρύτατα σε όλες τις κουζίνες του κόσμου. Επίσης  γνωστή είναι και η  καυτερή σάλτσα ταμπάσκο, που μια σταγόνα της εκτινάσσει και απογειώνει τη νοστιμιά κάθε  συνταγής.

Θεωρείται ότι η ποσότητα της βιταμίνης C που περιέχουν οι πιπεριές, είναι μεγαλύτερη και απ αυτήν των εσπεριδοειδών. Πολλοί οι λόγοι λοιπόν για να έχουμε τακτικότατα στα γεύματα μας πιπεριές, μαγειρεμένες με τον ένα ή άλλο τρόπο.

Η σημερινή μου συνταγή λοιπόν είναι …πιπεριές κέρατο γεμισμένες με φέτα και φουρνισμένες με μπόλικη φρέσκια ντομάτα. Είναι τόσο απλή, εύκολη, γευστικότατη και οικονομική, που αξίζει τον κόπο να την προγραμματίσετε τις επόμενες μέρες. Έτσι θα έχετε ένα ορεκτικό,  είτε συνοδευτικό στο κυρίως φαγητό σας, είτε μόνο του με κάποιο συμπλήρωμα και κρύα μπύρα, ότι πρέπει για ένα βραδάκι που θέλετε κάτι γευστικό αλλά όχι σε ποσότητα φαγητό.

Υλικά

  • 10 πιπεριές κέρατο (ενδεικτικός ο αριθμός)
  • 3-4 ώριμες ντομάτες
  • Φέτα σκληρή σε μπαστουνάκια ( προτιμώ της Κεφαλλονιάς για τη συγκεκριμένη περίπτωση )
  • Μερικά φυλλαράκια δυόσμου
  • Ελαιόλαδο

20140717_0001 Εκτέλεση

  1. Πλένω τις πιπεριές και κόβω το καπάκι τους στο φαρδύ μέρος που είναι το κοτσάνι.
  2. Αφαιρώ με προσοχή τα σπόρια.
  3. Κόβω σε μπαστουνάκια τη φέτα, περίπου διπλάσια κομμάτια απ ότι οι πιπεριές.
  4. Αφαιρώ τη φλούδα απ τις ντομάτες και τις ψιλοκόβω με το μαχαίρι.
  5. Ψιλοκόβω μερικά φύλλα δυόσμου και τα βάζω στην ψιλοκομμένη ντομάτα.
  6. Με προσοχή, αρχίζω και βάζω τα μπαστουνάκια στις πιπεριές, ενδιάμεσα βάζω και από ένα φύλλο δυόσμου.
  7. Με ένα μαχαιράκι κόβω γύρω γύρω τα καπάκια, ώστε να μικρύνουν και μ αυτά να κλείσω τις πιπεριές.
  8. Τις τοποθετώ σε ταψάκι ή πυρέξ, τις περιχύνω με τη ντομάτα και μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο.
  9. Τις βάζω σε προθερμασμένο φούρνο και τις ψήνω στους 220 βαθμούς, ώσπου να ροδίσουν και απ τις δύο πλευρές. Περίπου 40 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο.

20140717_0005 20140717_0007 20140717_0010 20140717_0014Tips

  • Στη συνταγή αυτή δεν χρησιμοποιώ καθόλου αλάτι και πιπέρι, μιας και η πικάντικη Κεφαλλονίτικη φέτα δίνει όλη τη γεύση που θέλω.

Καλή επιτυχία

 


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *