• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ορεκτικά 0

Πιπεριές, τοματίνια, κρέμα τυριού

By Dimitra Cherouvim · On 23/08/2016

Πράσινο, κόκκινο, άσπρο. Σαν σε παλέτα ζωγράφου ή σαν μαγειρικό χρωματικό παιχνίδισμα. Το πράσινο της πιπεριάς, το κόκκινο της μικρής ντομάτας, το άσπρο της κρέμας τυριού. Όλα μαζί, μαζί και το σκορδάκι και ο φρέσκος δυόσμος,  σε σωστές αναλογίες και έντονες χρωματικές αντιθέσεις, συνθέτουν το σημερινό μου ζεστό ορεκτικό. Δε θα χρησιμοποιήσω κοσμητικά επίθετα για να σας πείσω για το γευστικό αποτέλεσμα.  Θα αφήσω να σας πείσουν τα ίδια τα υλικά και κυρίως οι φωτογραφίες που συνοδεύουν τη σχετική ανάρτηση.

20160823_0005.jpg-c+l

Υλικά ( για 2 ή 4 άτομα )

  • 2 πράσινες πιπεριές μεσαίο μέγεθος
  • 1 συσκευασία κρέμα τυριού (ουδέτερη γεύση) 150 γρ.
  • Μερικά τοματίνια
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • Ελαιόλαδο
  • Μερικά φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • Αλάτι, πάπρικα ή αν προτιμάτε μαύρο πιπέρι

20160823_0001

Εκτέλεση

  1. Πλένω και κόβω κατά μήκος τις 2 πιπεριές. Αφαιρώ τα σπόρια τους.
  2. Σε ένα μπολάκι αναμειγνύω καλά την κρέμα τυριού με την πολτοποιημένη σκελίδα σκόρδου, λίγο ελαιόλαδο, περίπου 1-2 κ.γ. και μερικά ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου. Αλατίζω ελαφρά.
  3. Λαδώνω καλά τα 4 μισά πιπεριάς και μοιράζω την κρέμα τυριού σε αυτά.
  4. Πλένω τα τοματίνια και αφαιρώ ένα μικρό μέρος απ’ την πλευρά που είναι το κοτσάνι τους. Αυτήν την πλευρά θα χώσω μέσα στην κρέμα τυριού γιατί από κει θα βγούν και λίγα ζουμάκια.
  5. Βάζω τις πιπεριές σε πυρεξάκι, πασπαλίζω με πάπρικα, ρίχνω επιπλέον λίγο ελαιόλαδο και τοποθετώ το πυρεξάκι σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Ψήνω στον αέρα, στους 200 βαθμούς, περίπου 15-20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο και ώσπου να ροδοκοκκινίσουν τα υλικά.
  6. Σερβίρω τις πιπεριές ζεστές ή και σε θερμοκρασία δωματίου.

20160823_0010 20160823_0012 20160823_002020160823_0022

Καλή σας επιτυχία

αλάτιδυόσμοςελαιόλαδοντοματίνιπάπρικαπιπεριάσκόρδοτυρί
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ορεκτικά

    Κρεμμύδια πίκλες

  • Ορεκτικά

    Γουακαμόλε (από τη Θεοδοσία)

  • Ορεκτικά

    Φασόλια πουρές (πιάζ)

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License