Πέστροφες με λαχανικά στη λαδόκολλα

Δεν υπάρχει καλύτερο μαγειρικό σκεύος από μια λαδόκολλα. Το έχω ξαναπεί. Ναι ξέρω υπερβάλλω, αλλά πότε πότε και όταν δεν έχω χρόνο, μου αρέσει και να υπερβάλλω για να πείσω γρήγορα και άμεσα τον απέναντι μου και βεβαίως όταν δεν έχω χρόνο για μαγειρέματα, κάνω ψάρι στη λαδόκολλα που δεν χρειάζεται την προσοχή μου. Αυτή τη φορά σειρά έχει η πέστροφα, για την ακρίβεια οι δυο πέστροφες που περικυκλωμένες από όμορφα, θρεπτικά, πολύχρωμα και νόστιμα λαχανικά, σιγοψήνονται για να τις απολαύσουμε μεσημέρι, ίσως και βράδυ. Εξαρτάται από το μέγεθος και την μεσημεριανή πείνα.
Εν κατακλείδι, μου βγήκαν τρεις μερίδες. Η μια μερίδα αρκετή για το βραδινό, μαζί με πράσινη σαλάτα.

Υλικά (για 3 μερίδες)

  • 2 πέστροφες μεγαλούτσικες
  • 1 σελινόριζα
  • 1 μεγάλο κολοκυθάκι
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 2-3 πολύχρωμες πιπεριές
  • Ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Αντικολλητικό χαρτί ( λαδόκολλα )και αλουμινόχαρτο.

Εκτέλεση

  • Καθαρίζω πλένω τα ψάρια και τα βάζω στην άκρη, για να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ώσπου να καθαρίσω τα λαχανικά μου και να μπουν όλα στο φούρνο. Αφού καθαρίσω καλά όλα τα λαχανικά, τα κόβω σε ροδέλες και τις πιπεριές και το καρότο κατά μήκος σε δυο κομμάτια. Τα ραντίζω ελαφρά με ελαιόλαδο και τα αλατίζω.
  • Τοποθετώ στον πάγκο της κουζίνας πρώτα το αλουμινόχαρτο (είχα ήδη φυλάξει από άλλα μαγειρέματα καθαρά κομμάτια αλουμινόχαρτο με σκοπό να τα ξαναχρησιμοποιήσω) και από πάνω δυο μεγάλα κομμάτια αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετώ προσεχτικά τα ψάρια και γύρω τους τα λαχανικά. Ραντίζω με ελαιόλαδο.
  • Κλείνω πρώτα το χαρτί και σφίγγω γύρω του σφιχτά το αλουμινόχαρτο. Γίνεται ένα μεγάλο σχετικά πακέτο το οποίο το τοποθετώ σε ρηχό ταψάκι.
  • Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς περίπου για μια ώρα. Βγάζω το πακέτο από το φούρνο και αν θέλω τα ψάρια μου ξεροψημένα, ανοίγω τα χαρτιά, προσέχω ώστε το αλουμινόχαρτο να κλείσει και να περιβάλλει το χαρτί και ψήνω περίπου για άλλα 4-5 λεπτά στο γκριλ ώσπου να ροδοκοκκινίσουν ψάρια και λαχανικά. Σερβίρω με καλά χτυπημένο λαδολέμονο και πασπαλίζω με ψιλοκομμένο σέλινο, αυτό που είχε η σελινόριζα.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *