Πέννες, tricolore vegetarian

Σήμερα δεν έχουμε ιστορίες. Έχουμε penne tricolore vegetarian. Κύριο πιάτο ή σαλάτα. Εξίσου τέλεια.

20141021_001720141021_001720141021_001720141021_0017

Υλικά (για 4 καλές μερίδες)

  • 1/4 πέννες τρικολόρε
  • 500 γρμ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 φινόκιο
  • 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • Μερικές σκελίδες σκόρδου
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι μαύρο, πάπρικα

20141021_0007

Εκτέλεση

  1. Αφαιρώ τα χοντρά μέρη των πλευρώτους και τα κόβω σε χοντρά κομμάτια.
  2. Πλένω και κόβω σε λωρίδες τις πιπεριές και σε λεπτές ροδέλες το φινόκιο, όπως ένα κρεμμύδι.
  3. Καθαρίζω και κόβω επίσης σε λεπτές φετούλες τις σκελίδες του σκόρδου (4-5 είναι καλές)
  4. Σ ένα τηγάνι βάζω πρώτα τις φετούλες του σκόρδου με ελαιόλαδο και σοτάρω για 1 μόνο λεπτό.
  5. Προσθέτω τις ροδέλες του φινόκιου και τις κομμένες πιπεριές.
  6. Αλατίζω, ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα, προσθέτω λίγο νερό ώστε να σιγοβράσουν για λίγο 5-6 λεπτά και να μαλακώσουν.
  7. Μόλις σωθεί το νερό, σβήνω με  ένα σφηνάκι ούζο.
  8. Στη συνέχεια προσθέτω τα μανιτάρια, ανακατεύω καλά, προσθέτω λίγο ελαιόλαδο ακόμα και τα αφήνω να μαλακώσουν κι αυτά και να πέσει ο όγκος του.
  9. Βράζω τις πέννες σε αλατισμένο νερό  al dente, κρατάω ένα φλυτζάνι απ το νερό που τις έβρασα και τις ανακατεύω με τα σοταρισμένα λαχανικά, μαζί με το ζεστό νερό.
  10. Τέλος τις ραντίζω με λίγο ξύδι. (προαιρετικά)

20141021_0010 20141021_0011 20141021_0015 20141021_0017

Tips

  • Εγώ συνηθίζω και τα ζυμαρικά μου μετά το βράσιμο, τα ραντίζω πάντα με λίγο ξύδι.
  • Το πιάτο που σας προτείνω σήμερα, μπορεί να είναι το κύριο φαγητό σας, αλλά εξίσου μια υπέροχη σαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου, σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε μια φιλική συγκέντρωση.

Καλή επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *