Πατάτες φούρνου, “ακορντεόν”

potatoes___larger_sized_version_still_lif_painting_bae00dfcfa43ce8f469a21ea6704a3d1Το όνομα αυτής της συνταγής για πατάτες είναι κάπως αστείο, άκου πατάτες ακορντεόν!  Έτσι μου φάνηκε και μένα στην αρχή. Όμως πως αλλιώς να περιγράψεις τον  έξυπνο τρόπο κοπής τους, που  το τελικό αποτέλεσμα τις κάνει πραγματικά να μοιάζουν με μικρό ακορντεόν.

Συνταγή εύκολη, απλή, γρήγορη και κυρίως πολύ νόστιμη. Σταθερή αξία η πατάτα και με πολλούς τρόπους μαγειρέματος. Με αυτή μάλιστα την πρόταση, έχουμε ένα πιάτο ευφάνταστο και ιδανικό για γιορτινές ημέρες. Δοκιμάστε το.

Υλικά

  • 4 μεγάλες λεπτόφλουδες πατάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο

20131218_0002Εκτέλεση

  1. Πλένω και καθαρίζω τις πατάτες  με βουρτσάκι ή σφουγγαράκι, χωρίς να αφαιρέσω τη φλούδα τους.
  2. Μία μία τις τοποθετώ σε κουτάλα κουζίνας, ώστε κόβοντάς τις με το μαχαίρι σε ροδέλες, να μην κοπούν ως το τέλος και ξεχωρίσουν μεταξύ τους.
  3. Σε ένα μπολάκι βάζω 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, το λιωμένο σκόρδο, το αλάτι και τη ρίγανη.
  4. Τοποθετώ τις πατάτες σε καλά λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ και τις λαδώνω πολύ καλά με το μείγμα σκόρδου.
  5. Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 1 ώρα, ή ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.

20131218_0005 20131218_0007 20131218_0008 20131218_0011Καλή επιτυχία


Posted

in

by

Comments

2 responses to “Πατάτες φούρνου, “ακορντεόν””

  1. ΕΛΕΝΗ ΦΩΤΗ

    πάλι μας ξάφνιασες!!!το κόψιμο της πατάτας με τρελαίνει!!

    1. Μια απλή πρακτική είναι, ώστε το μαχαίρι να μην φτάνει ως το τέλος της πατάτας. Γιατί τότε θα κοπεί σε ροδέλες, πράγμα που βεβαίως δεν θέλουμε.

Leave a Reply to ΕΛΕΝΗ ΦΩΤΗ Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *