Παστουρμαδοπιτάκια

kontrafilet-pastourmaΈνα εύκολο και γρήγορο ορεκτικό όπως τα παστουρμαδοπιτάκια είναι πάντα ευπρόσδεκτα από τους φίλους μας σε ένα γιορτινό ή καθημερινό τραπέζι. Αν μάλιστα θέλετε να τα κάνετε ακόμα πιο πικάντικα και γεμάτα δεν έχετε παρά να βάλετε 2 φέτες κασέρι και δυο φέτες παστουρμά  σε κάθε πιτάκι και μάλιστα να αφήσετε και το τσιμένι που περιβάλει κάθε φέτα, το οποίο και δίνει την ιδιαίτερη γεύση με τα μπαχαρικά από τα οποία φτιάχνεται.

 

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 12 φέτες κασέρι
  • 12-15 φέτες παστουρμά
  • 1-2 ντομάτες σφικτές, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • Ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • Σουσάμι, γλυκάνισος

20130926_0003

Εκτέλεση

  1. Παίρνω 2 φύλλα κρούστας, τα λαδώνω, τα τοποθετώ κατά μήκος και στην κάτω άκρη τους βάζω μια φέτα κασέρι διπλωμένη στα δύο, μια ή μια και μισή φέτα παστουρμά και τελειώνω με 1-2 φέτες ντομάτας.
  2. Πασπαλίζω με ρίγανη, διπλώνω τις δύο πλαϊνές άκρες των φύλλων πάνω στο κασέρι, τον παστουρμά και την ντομάτα.
  3. Τυλίγω με προσοχή το πακετάκι, ώστε να δημιουργηθεί ένα όμορφο πιτάκι-μπουρεκάκι.
  4. Συνεχίζω να φτιάχνω πιτάκια, ώσπου να τελειώσουν όλα τα υλικά μου.
  5. Τα βάζω σε λαδωμένο ταψί φούρνου, τα λαδώνω ελαφριά και τα πασπαλίζω με σουσάμι και γλυκάνισο.
  6. Τα ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 30 λεπτά, πάντα ανάλογα με το φούρνο ή ώσπου να ροδίσουν.

20130926_0004 20130926_0007 20130926_0008 20130926_0010 20130926_0012

Καλή επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *