Παλαμίδα σκορδολεμονάτη φούρνου

Τόση απλή η σημερινή συνταγή και τόσο νόστιμη που μιλούν οι φωτογραφίες, με μόνη ένδειξη το “χωρίς λόγια”.

20161128_0049-jpg_cl

Υλικά ( για 2-3 καλές μερίδες )

  • 1 παλαμίδα του κιλού
  • Πολλές σκελίδες σκόρδου
  • Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • Φρέσκα μυρωδικά, όπως δενδρολίβανο και ρίγανη
  • Λεμόνι
  • Αλάτι
  • Αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο

20161128_0012

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζω  την παλαμίδα, την τοποθετώ σε μεγάλο αντικολλητικό χαρτί, τη λαδώνω, αλατίζω, βάζω στην κοιλιά της και τριγύρω τα μυρωδικά και τις σκελίδες σκόρδου. Την κλείνω καλά με το αντικολλητικό χαρτί και τυλίγω το δεματάκι σφιχτά σε αλουμινόχαρτο.
  2. Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς περίπου για 55-60 λεπτά, πάντα ανάλογα με το φούρνο.
  3. Ανοίγω τα περιτυλίγματα και βάζω την παλαμίδα κάτω απ’ το γκρίλ, σε απόσταση ασφαλείας, για να πάρει χρώμα.
  4. Τη σερβίρω ζεστή με πυκνό λαδολέμονο και ζεστή σαλάτα λαχανικών που  έχω ήδη ψήσει στο γκριλ.

20161128_0015

20161128_0018     20161128_0019

20161128_0037     20161128_0041

20161128_0043     20161128_0042

20161128_0049

Καλή σας επιτυχία

Comments

4 responses to “Παλαμίδα σκορδολεμονάτη φούρνου”

  1. ΠΑΝΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ

    ΠΟΛΛΗ ΚΑΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ! ΜΟΥΡΛΙΑ! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!

    1. Σ’ ευχαριστώ πολύ Πάνο για το όμορφο σχόλιο σου και χαίρομαι που σου πέτυχε και έγινε μούρλια!!!

  2. ΠΑΝΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ

    ΠΟΛΛΗ ΚΑΛΗ Η ΙΔΕΑ ΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΜΟΛΙΣ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ, ΜΟΥΡΛΙΑ!

    1. Χαίρομαι για την επιτυχία σου!

Leave a Reply to ΠΑΝΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *