• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ψάρια 4

Παλαμίδα σκορδολεμονάτη φούρνου

By Dimitra Cherouvim · On 13/12/2016

Τόση απλή η σημερινή συνταγή και τόσο νόστιμη που μιλούν οι φωτογραφίες, με μόνη ένδειξη το “χωρίς λόγια”.

20161128_0049-jpg_cl

Υλικά ( για 2-3 καλές μερίδες )

  • 1 παλαμίδα του κιλού
  • Πολλές σκελίδες σκόρδου
  • Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • Φρέσκα μυρωδικά, όπως δενδρολίβανο και ρίγανη
  • Λεμόνι
  • Αλάτι
  • Αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο

20161128_0012

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζω  την παλαμίδα, την τοποθετώ σε μεγάλο αντικολλητικό χαρτί, τη λαδώνω, αλατίζω, βάζω στην κοιλιά της και τριγύρω τα μυρωδικά και τις σκελίδες σκόρδου. Την κλείνω καλά με το αντικολλητικό χαρτί και τυλίγω το δεματάκι σφιχτά σε αλουμινόχαρτο.
  2. Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς περίπου για 55-60 λεπτά, πάντα ανάλογα με το φούρνο.
  3. Ανοίγω τα περιτυλίγματα και βάζω την παλαμίδα κάτω απ’ το γκρίλ, σε απόσταση ασφαλείας, για να πάρει χρώμα.
  4. Τη σερβίρω ζεστή με πυκνό λαδολέμονο και ζεστή σαλάτα λαχανικών που  έχω ήδη ψήσει στο γκριλ.

20161128_0015

20161128_0018     20161128_0019

20161128_0037     20161128_0041

20161128_0043     20161128_0042

20161128_0049

Καλή σας επιτυχία

αλάτιδενδρολίβανοελαιόλαδολεμόνιπαλαμίδαρίγανησκόρδο
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Σούπες

    Σολομός σούπα – Lohikeitto – η Φιλανδική

  • Ψάρια

    Σαρδέλες με λαχανάκια Βρυξελλών

  • Ψάρια

    Πέστροφα με καβουρδισμένα αμύγδαλα

4 Comments

  • ΠΑΝΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ says: 24/05/2018 at 7:37 pm

    ΠΟΛΛΗ ΚΑΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ! ΜΟΥΡΛΙΑ! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!

    Reply
    • Dimitra Cherouvim says: 24/05/2018 at 9:53 pm

      Σ’ ευχαριστώ πολύ Πάνο για το όμορφο σχόλιο σου και χαίρομαι που σου πέτυχε και έγινε μούρλια!!!

      Reply
  • ΠΑΝΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ says: 24/05/2018 at 8:02 pm

    ΠΟΛΛΗ ΚΑΛΗ Η ΙΔΕΑ ΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΜΟΛΙΣ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ, ΜΟΥΡΛΙΑ!

    Reply
    • Dimitra Cherouvim says: 09/09/2018 at 7:35 am

      Χαίρομαι για την επιτυχία σου!

      Reply

    Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License