Παγωτό ροδάκινο

images
Girl Eatting Ice Cream– Fernando Botero

Μήπως θες να προσθέσεις πόντους στη μέση σου? Μήπως σου λείπουν 2-3 κιλά απ τα όμορφα μπρατσάκια σου? Μήπως θες να κάνεις διατροφή πάχυνσης? Αν ναι, τότε είσαι στο σωστό post. Γιατί σήμερα σου έχω ένα παγωτό …θεϊκό, λιγωτικό, πανεύκολο και κυρίως φουλ στις θερμίδες!Τι ψέμματα να σου πω! Άσε που δεν πιάνει και τα ενοχλητικά αυτά σπιτικά κρυσταλλάκια.

Εγώ που λες, δεν το είχα ποτέ με τα παγωτά. Τι παγωτομηχανή αγόρασα, τι δεύτερη πιο σπέσιαλ αγόρασα, τι αβγοδάρτη χρησιμοποίησα, τι συνταγές που βράζεις την κρέμα πριν την κάνεις …κρυσταλλάκια, συγγνώμη παγωτό εννοούσα, τι συνταγές με ζελέ δοκίμασα, όλα σκάρτα μου βγήκαν. Δεν το χω παιδί μου στο παγωτό, δεν το χω. Ώσπου δοκίμασα σε συγγενικό σπίτι ΤΟ παγωτό! Δεν πίστευαν τα μάτια και οι σιελογόνοι μου, απ τη γλύκα και τη βελούδινη γεύση του. Γευστικό όνειρο, πανδαισία, παιχνιδάκι στο να το φτιάξεις, αρκεί να ξέρεις να χτυπάς μια σφιχτή μαρέγκα, όπως θα δεις πιο κάτω.Α, είπαμε και οι θερμίδες θερμίδες! Δε θέλω μιζέριες και light καταστάσεις, το φτιάχνεις και το απολαμβάνεις με όλες τις αισθήσεις σου.
Άσε που το προτείνει  και ο Fernando!

Έχουμε και λέμε λοιπόν

Υλικά

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 μικρό κουτάκι γάλα εβαπορέ
  • 1 κρέμα γάλακτος 250 γρμ.
  • 1 βανίλια
  • 2 ροδάκινα ζουμερά αλλά σφιχτά

20140809_0001Εκτέλεση

  1. Καθαρίζω και κόβω σε κυβάκια τα ροδάκινα.
  2. Χτυπάω σφιχτή μαρέγκα την κρέμα γάλακτος.
  3. Προσθέτω την βανίλια και τα δύο γάλατα. Χτυπάω για λίγο, ώσπου να δέσουν τα υλικά.
  4. Προσθέτω τα κυβάκια ροδάκινου και ανακατεύω απαλά όλα τα υλικά.
  5. Βάζω το μείγμα σε σκεύος με καπάκι και το τοποθετώ στην κατάψυξη στο πάνω συρτάρι.
  6. Χρειάζονται περίπου 12 ώρες, ίσως και παραπάνω για να πήξει ανάλογα με το ψυγείο.

 20140809_0052 20140809_0014 20140809_0018 20140810_0002 Tips

  • Αν θέλετε  αντί για ροδάκινα, μπορείτε να βάλετε άλλο φρούτο, ή ακόμα και θρυμματισμένα μπισκότα ή και τα δύο.
  • Επίσης μπορείτε να προσθέσετε λιωμένη σοκολάτα ή μια κουταλιά νες, αντί για τα φρούτα.
  • Πειραματιστείτε στη βασική συνταγή που σας δίνω και θα έχετε όμορφα αποτελέσματα. Το έχω ήδη φτιάξει 4 φορές και πάντα πετυχημένα.

Καλή επιτυχία

Comments

4 responses to “Παγωτό ροδάκινο”

  1. fotini ΒΑΤΣΙΘΙΑΝΟΥ

    Πολυ ωραια συνταγη!!

    1. Δήμητρα Χερουβείμ

      Φωτεινή σ ευχαριστώ πολύ!

  2. καταπληκτικό το παγωτό σας! θα το δοκιμάσω σύντομα! Σας ευχαριστώ πολύ!

    1. Αγαπητή μου φίλη, σ’ ευχαριστώ πολύ. Είμαι σίγουρη θα ενθουσιαστείς και συ και όσοι τυχεροί το δοκιμάσουν. Πάντα στη διάθεση σου.

Leave a Reply to Dimitra Cherouvim Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *