Μυδοπιπεροσαλάτα ζεστή

Το τσίπουρο οπωσδήποτε δροσερό να συνοδεύει το πολύχρωμο πιάτο της ζεστής μυδοπιπεροσαλάτας. Βεράντα, ζεστή παρέα και το αεράκι να δροσίζει τις καλοκαιρινές βραδινές ώρες. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Α, και το ραδιόφωνο σε χαμηλή ένταση, με τα τραγούδια και τις μουσικές που αγαπάς. Καλή σας απόλαυση.

Υλικά 

  • 1 κιλό φρέσκα μύδια
  • 3 πιπεριές, κόκκινη, πράσινη, κίτρινη
  • 4 ντοματούλες σφιχτές
  • Σκελίδες σκόρδου, όσες περισσότερες το καλύτερο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πάπρικα

Εκτέλεση

  • Καθαρίζω καλά τα μύδια, αφαιρώ το γενάκι τους και τα αχνίζω για 3-4 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν. Πλένω καλά τις πιπεριές τις κόβω σε λωρίδες, πλένω τις ντοματούλες τις κόβω σε τέταρτα, καθαρίζω τις σκελίδες σκόρδου και τις κόβω σε φετούλες.

  • Σοτάρω πρώτα τις φετούλες σκόρδου με το ελαιόλαδο, προσθέτω τις πιπεριές, ανακατεύω καλά ώσπου να πέσει ο όγκος τους και τότε ρίχνω τα βρασμένα μύδια και τις ντοματούλες. Αλατοπιπερώνω, ανακατεύω μια τελευταία φορά και σερβίρω.

Καλή σας απόλαυση

Comments

2 responses to “Μυδοπιπεροσαλάτα ζεστή”

  1. fotini ΒΑΤΣΙΘΙΑΝΟΥ

    φαινεται υπεροχη,θα την κανω αυριο

    1. Δήμητρα Χερουβείμ

      Και καλά θα κάνεις Φωτεινή. Είναι υπέροχη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *