Μανιτάρια γεμιστά με τυριά και μπέικον

20131102_0030Στη ζωή πολλές φορές τα πράγματα έρχονται τα πάνω κάτω, τα μέσα έξω, αναποδογυρίζονται καταστάσεις και δε ξέρω γω τι άλλο μπορεί να συμβεί,  που να σε βγάλει απ τη στρωμένη πορεία σου. Και επειδή και η κουζίνα μέρος της ζωής είναι, μπορούν να συμβούν και δω ανατροπές και άλλες μικροαναποδιές,  ευτυχώς χαριτωμένες και ανώδυνες, που μπορεί να σου αλλάξουν το μενού της ημέρας και την πλούσια ομελέτα που ονειρευόσουνα, με τα ίδια υλικά να τη δεις να μεταμορφώνεται σε όμορφα ζουμερά γεμιστά μανιτάρια.

Καθόλου άσχημο βεβαίως και ίσως και καλύτερα, αλλά να είναι η τσαντίλα της στιγμής βρε παιδί μου, που ενώ έχεις ψωνίσει όλα τα υλικά για την ομελέτα σου, πλησιάζοντας στο ράφι με τα μανιτάρια, διαπιστώνεις ότι τα μόνα που υπάρχουν είναι αυτά τα όμορφα, λευκά, πελώρια  αγκάρικους, που λυπάσαι βεβαίως να τα ψιλοκόψεις για τη συνταγή που τα προόριζες.

Σιγά σιγά όμως και ενώ τα πράγματα ηρεμούν μέσα σου και φαντάζεσαι τα υλικά στον πάγκο της κουζίνας, συνειδητοποιείς και αποφασίζεις τελικά ότι αντί να βάλεις τα μανιτάρια μέσα στην προγραμματισμένη ομελέτα, απλώς θα βάλεις την ομελέτα μέσα στα μανιτάρια! Και εκεί βεβαίως πετάς απ τη χαρά σου!

Και με τη συνοδεία μιας όμορφης ντοματοσαλάτας, έχεις ένα τέλειο κύριο πιάτο που θα ικανοποιήσει αυτούς για τους οποίους προοριζόταν. Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Υλικά

  • 1 κασελάκι μεγάλα μανιτάρια αγκάρικους
  • 1 κολοκυθάκι (προαιρετικό)
  • 1 αβγό
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2-3 φέτες μπέικον
  • 1 μικρό μπολάκι τριμμένα τυριά (κεφαλογραβιέρα, κασέρι)
  • Λίγη φέτα τριμμένη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

20140903_0018Εκτέλεση

  1. Αφαιρώ το ποδαράκι απ τα μανιτάρια και τα ξεφλουδίζω. ( εσείς μπορείτε απλώς να τα καθαρίσετε με πανί)
  2. Ψιλοκόβω τα ποδαράκια, το κολοκυθάκι, τα κρεμμυδάκια και το μπέικον.
  3. Σοτάρω πρώτα τα κρεμμυδάκια με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτω τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια και αφήνω λίγο να μαραθούν αλατίζοντας τα.
  4. Προσθέτω μετά το μπέικον, ανακατεύω απαλά και τέλος με σβησμένο το μάτι προσθέτω το αβγό και τα τυριά.
  5. Πασπαλίζω με πιπέρι και γεμίζω τα μανιτάρια.
  6. Λαδώνω ένα πυρίμαχο ταψάκι, τοποθετώ τα μανιτάρια και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200-220 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν. Περίπου 15-20 λεπτά.

20140903_0003 20140903_0025 20140903_0029 20140903_0013Παρατηρήσεις

  • Το κολοκυθάκι αν και προαιρετικό, αν το έχετε βάλτε το. Δίνει όγκο στη γέμιση και υφή.
  • Το πιθανότερο να σας περισσέψει γέμιση. Δεν προβληματιζόμαστε, ότι ζαρζαβατικό έχει το ψυγείο, πιπεριά, κολοκυθάκι ακόμα  και ντομάτα, αδειάζουμε την ψίχα και  γεμίζουμε με την υπόλοιπη γέμιση.
  • Δεν παραψήνουμε για να έχουμε τα μανιτάρια μας ζουμερά.
  • Τέλος, εγώ συνηθίζω και ξεφλουδίζω τα μανιτάρια, αν τα δω κάπως μαυρισμένα. Είναι πολύ εύκολο.

Καλή επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *