Μανιτάρια portobello γεμιστά με λουκάνικο τυριού

Η βιομηχανία τροφίμων κάνει ό,τι μπορεί για να προσελκύσει πελατεία, φτιάχνοντας νέα προϊόντα. Και πρέπει να πω ότι τις περισσότερες φορές τα καταφέρνει, αρκεί βεβαίως αυτά να είναι και ποιοτικά.
Τις προάλλες λοιπόν, στην καθιερωμένη μου επίσκεψη στο μάρκετ για τα ψώνια της εβδομάδας, πρόσεξα στο ψυγείο αλλαντικών κάποια λουκάνικα που μου κίνησαν το ενδιαφέρον. Η αλήθεια τρώμε σπάνια λουκάνικα, καλώς ή κακώς, αλλά τα συγκεκριμένα από το Μέτσοβο με γέμιση τυριού μετσοβόνε, ήταν πολύ ελκυστικά και ως προς τη συσκευασία αλλά και ως προς προς αυτήν καθ’ εαυτήν την εμφάνιση. Αγόρασα λοιπόν μια συσκευασία με δυο λουκάνικα, μπήκα στην κουζίνα και έφτιαξα μια εύκολη και κυρίως γευστική συνταγή, παιχνίδι της στιγμής με βοηθό τη φαντασία και τα όμορφα μανιτάρια portobello.

Υλικά (για 2 ή 4 άτομα)

  • 1 δισκάκι με 4 μανιτάρια portobello
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (5-6 λίγο από το πράσινο είναι αρκετά)
  • 1 λουκάνικο χοιρινό, τυριού 120-130 γρ.
  • 1 αβγό
  • Ελαιόλαδο και λίγο φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη

Για την γιαουρτένια μπεσαμέλ

  • 1/2 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 100 γρ.
  • 3-4 κ.σ. διάφορα κίτρινα τυριά
  • 2 καρύδια – την ψίχα τους τριμμένη

Εκτέλεση

  • Αφαιρώ τα ποδαράκια από τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβω. Ψιλοκόβω και τα κρεμμυδάκια, κυρίως το άσπρο τους μέρος. Βγάζω τη μεμβράνη από το λουκάνικο και το ψιλοκόβω με κοφτερό μαχαίρι και όχι με το μούλτι.
  • Σε φαρδύ τηγάνι βάζω 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό. Σοτάρω καλά και ώσπου να μαραθούν τα ποδαράκια απ’ τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια και το λουκάνικο. Τουλάχιστον 6-8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  • Κατεβάζω το τηγάνι απ’ τη φωτιά και ρίχνω το αβγό και ελάχιστο αλάτι. Ανακατεύω.
  • Αφήνω μερικά λεπτά να πέσει η θερμοκρασία των υλικών και μετά με ένα κουτάλι γεμίζω τα μανιτάρια, τα οποία τα έχω αλείψει ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο. Η γέμιση είναι ακριβώς για τα 4 κομμάτια.
  • Για να φτιάξω την “μπεσαμέλ”, απλώς ανακατεύω το γιαούρτι με τα τυριά. Τη μοιράζω στα 4 μανιτάρια και πασπαλίζω με το τρίμμα καρυδιού.
  • Βάζω τα μανιτάρια σε ταψάκι καλά λαδωμένο και φουρνίζω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
  • Ιδανική μια πράσινη σαλάτα για να συνοδεύει αυτά τα νόστιμα, ελαφρώς πικάντικα και πολύ ζουμερά μανιτάρια.

Καλή σας επιτυχία

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *