Μακαρόνια με σολομό

“Αθανασία, η παραγγελία σου είναι έτοιμη!”  Προσεχώς και άλλες μακαρονάδες!

Αναρωτιέμαι αν ακόμα η φασολάδα θεωρείται το εθνικό φαγητό της χώρας μας, όταν η μακαρονάδα μπαίνει 3 και 4 και 5 φορές το μήνα,  στην κουζίνα μας. Ας μην πω παραπάνω και φανώ υπερβολική.
2012-06-27 234726Αυτό το απλό ζυμαρικό λοιπόν είναι πολύ  δημοφιλές στις περισσότερες χώρες, γιατί μαγειρεύεται γρήγορα, συνδυάζεται εύκολα με άπειρα άλλα υλικά, βρίσκεται σχεδόν μόνιμα σε κάθε σπίτι και τελικά είναι η εύκολη λύση για εργαζόμενες γυναίκες και  για ξαφνικές φιλικές επισκέψεις.
Το γευστικό αποτέλεσμα εξαρτάται πάντοτε από το τι σάλτσα, τι κρέας, τι θαλασσινά ή λαχανικά  θα συνοδεύσουν  τα μακαρόνια μας.  Σχεδόν πάντα όμως και η πιο άπειρη και νέα μαγείρισσα έχει εξασφαλισμένο ένα καλό αποτέλεσμα για να το προσφέρει στην οικογένεια ή τους φίλους της.
Η πιο κλασική και γνωστή μακαρονάδα είναι βεβαίως αυτή που συνοδεύεται από κιμά. Όμως τα τελευταία χρόνια,  με την προσφορά και κυκλοφορία πολλών συνταγών, έχουν δημιουργηθεί νέα πιάτα ιδιαίτερα νόστιμα, πολλές φορές περίεργα αλλά πάντα ευπρόσδεκτα, μιας και τα μακαρόνια είναι μια σίγουρη και σταθερή βάση για ν αναπτύξει κάποιος τις όποιες επιδεξιότητες του σε συνοδευτικά.
Την παραπάνω συνταγή που σας δίνω, τη φτιάχνω  παραπάνω από  10 χρόνια, χειμώνα, καλοκαίρι και πάντα επιτυχημένα. Φτιάχνεται γρήγορα,  και εύκολα.
Έχει όμως μια γλυκιά “παγίδα” αυτό το φαγητό, που έχω πέσει και εγώ. Επειδή είναι πολύ ελαφριά αυτή η μακαρονάδα και θυμίζει σαλάτα, πολλές φορές ένα μισόκιλο  μακαρόνια μπορεί να φαγωθεί άνετα από δύο πεινασμένα άτομα και μάλιστα χωρίς να το καταλάβουν. Προσοχή λοιπόν και καλή σας επιτυχία!

Υλικά  ( για 2 άτομα )

  • 1/4 σπαγγέτι
  • 1 φέτα σολομό
  • 1 μεγάλη ντομάτα σφιχτή
  • 10 (ή παραπάνω)  ελιές καλαμών
  • 1 μπολάκι φέτα σε κυβάκια
  • μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι ή πάπρικα
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη

20131016_0001Εκτέλεση

  1. Κόβω σε κύβους τη ντομάτα και ψιλοκόβω το μαϊντανό.
  2. Αφαιρώ τα κουκούτσια απ τις ελιές.
  3. Βάζω τη φέτα σολομού σε καλά λαδωμένο ταψάκι, την αλατοπιπερώνω , πασπαλίζω με ρίγανη και την ψήνω στο γκριλ για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά. Ανάλογα με το φούρνο βεβαίως.
  4. Αφού ψηθεί και ροδοκοκκινίσει  κόβω τη φέτα σε κυβάκια.
  5. Βράζω τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, al dente 7-8 λεπτά, απ την αρχική στιγμή βρασμού.
  6. Τα κατεβάζω και  τα σουρώνω.
  7. Ρίχνω 1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και όλα τα ψιλοκομμένα υλικά μου.
  8. Ανακατεύω απαλά και προσθέτω αν χρειάζεται λίγο ακόμα μαϊντανό για το χρώμα του.

20131016_0007 20131016_0011 20131016_0013 20131016_0014 20131016_0019 20131016_0020Tips

Επειδή τα υλικά έχουν αρκετά δικά τους υγρά,  επαναλαμβάνω ότι τα μακαρόνια πρέπει να βράσουν  al dente.Αλλιώς θα λασπώσουν. Τρώγονται αμέσως.

Καλή επιτυχία

Comments

2 responses to “Μακαρόνια με σολομό”

  1. fotini ΒΑΤΣΙΘΙΑΝΟΥ

    ευγε

    1. Δήμητρα Χερουβείμ

      Ευχαριστώ πολύ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *