Linguini με πέστο αβοκάντο

Ένα ώριμο καμαρωτό αλλά παραμελημένο  αβοκάντο μέσα στη φρουτιέρα σου και δεν ξέρεις τι να το κάνεις; Το αγόρασες για άλλη μαγειρική χρήση και τώρα πέρασε την ημερομηνία που έπρεπε να χρησιμοποιηθεί και το κοιτάζεις σκεφτική και αναποφάσιστη; Κακώς, βάζεις στην κατσαρόλα σου 1 τεταρτάκι liguini, και σπαγγέτι μας κάνει, φτιάχνεις και ένα πέστο με τον υπέροχο αυτό και ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία και την ομορφιά μας καρπό και φτιάχνεις ένα απλό και γρήγορο πιάτο για σένα και για όποιον άλλον θέλεις να ευχαριστήσεις.

150423_FOOD_Avocado-Promo.jpg.CROP.promo-mediumlarge

Και όχι όχι δεν θα τον κάνεις μάσκα ομορφιάς, προς το παρόν τουλάχιστον, προηγείται η χοληστερίνη που σου εμφανίστηκε τελευταία και που το αβοκάντο  πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία μειώνουν την κακή χοληστερίνη (LDL) και βελτιώνουν την καλή (ΗDL), πρέπει να μπει στη διατροφή σου αν νοιάζεσαι να τη διορθώσεις τη χοληστερίνη σου βεβαίως με φυσικό τρόπο.

Υλικά (2-3 μερίδες)

  • 250 γρ. liguini
  • 1 ώριμο μεγαλούτσικο αβοκάντο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Φυλλαράκια μαϊντανού (γίνεται και με αυτά, αν δεν βρείτε βασιλικό)
  • 1 μικρό μπολάκι κουκουνάρι ή καρύδια ή αμύγδαλα.
  • 1 μικρό μπολάκι τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο
  • Ελαιόλαδο
  •  Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
  • Αλάτι, πιπέρι

20160227_0007

Εκτέλεση

  1. Βάζω τα liguini να βράσουν σε αλατισμένo νερό aldente.
  2. Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, καθαρίζω και κόβω σε κυβάκια το αβοκάντο, πολτοποιώ  τη σκελίδα σκόρδου και ψιλοκόβω τα φύλλα μαϊντανού.
  3. Σε ξύλινο γουδί βάζω πρώτα τα κουκουνάρια, το μαϊντανό και το πολτοποιημένο σκόρδο, τα χτυπάω πολύ καλά ώσπου να λιώσουν και μετά προσθέτω τα κυβάκια αβοκάντου και το τυρί. Τα χτυπάω όλα μαζί ώσπου να γίνουν αλοιφή και σιγά σιγά προσθέτω το ελαιόλαδο, τόσο όσο να γίνει μια όμορφη παχύρευστη “κρέμα”, το πέστο δηλαδή. Αλατίζω.
  4. Κατεβάζω τα ζυμαρικά, τα σουρώνω, τους ρίχνω ελαιόλαδο και λίγο ξύδι και τα ανακατεύω απαλά με το πέστο αβοκάντου.
  5. Σερβίρω τα liguini ζεστά με μαύρο πιπέρι και πολύχρωμους κόκκους πιπεριού επίσης, που ταιριάζουν υπέροχα, γιατί δίνουν μια επιπλέον ένταση στο πιάτο.

20160227_0010  20160227_0011

20160227_0012  20160227_0013

20160227_0014

Πρόταση

Για πιο ευκολία κι’ αν δεν υπάρχει βεβαίως ξύλινο γουδί, βάζουμε όλα τα υλικά στο μίνι πίμερ, τα πολτοποιούμε και έχουμε το πέστο μας άμεσα και γρήγορα.

Καλή σας επιτυχία

 

 

 

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *