Λαζανάκι σάλτσας τοματίνια-σκόρδο

Μπόρα είναι θα περάσει. Θα κρατήσει βέβαια μέρες ή και εβδομάδες. Ελπίζω όχι μήνες. Το κακό με αυτήν την μπόρα είναι ότι είναι στερεοφωνική. Και εκ δεξιών και εξ αριστερών. Ο νοών νοείτω και ουαί τω ανοήτω. Τι κάνουμε τώρα εμείς οι απλοί, καθημερινοί και ξαφνιασμένοι άνθρωποι με τις νέες και άγνωστες ιδιότητες και παραμέτρους αυτής της δυνατής μπόρας που ήδη έχει ξεκινήσει;Όσο μπορούμε κάτω απ’ την “ομπρέλα” μας. Όποια κι’ αν είναι αυτή και όπως την έχει “σχεδιάσει” ο καθένας μας για τις ζόρικες μέρες που έρχονται.


Τώρα εμείς οι νοικοκυρές, οι υπεύθυνες για τα του οίκου και κυρίως την οικονομία της κουζίνας μας, πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα, προγραμματισμό, χαρτί και μολύβι, σύνεση και όχι σπατάλες για την καθημερινή διατροφή της οικογένειας. Δεν πετάμε ΤΙΠΟΤΑ. Αυστηρή τήρηση αυτού του κανόνα. Φροντίζουμε τα νωπά λαχανικά και τρόφιμα να τα καταναλώνουμε εγκαίρως, σωστά και στις σωστές ποσότητες. Καλύτερα μετρημένο φαγητό, παρά πεταμένο φαγητό. Εκμεταλλευόμαστε και την τελευταία σκελίδα σκόρδου και το τελευταίο φυλλαράκι μαϊντανού. Οι ασκήσεις φαντασίας στην κουζίνα είναι ό,τι το καλύτερο αυτόν τον καιρό. Δεν γνωρίζουμε τι χρονικά περιθώρια έχουμε για να είμαστε… αυτό που λέμε χαριτολογώντας λαρτζ. Χρειάζεται συμμάζεμα.

Μη σας ζαλίζω άλλο, είμαι σίγουρη ότι θα τα βγάλουμε πέρα και ελπίζω σε πιο χαλαρές και “ηλιόλουστες” μέρες. Προς το παρόν η σημερινή μου συνταγή “βγήκε” από τα τοματίνια μου που άρχισαν να μαλακώνουν, να χάνουν τη σκληράδα τους και να μην είναι ιδανικά για σαλάτα. Για σάλτσα όμως; Και μάλιστα για μια γρήγορη και νόστιμη σάλτσα που θα συνοδεύσει τα αλ ντέντε λαζανάκια μας; Είναι αυτό που πρέπει τελικά.

Υλικά (για 2-3 μερίδες)

  • 250 γρ. λαζανάκια
  • Αρκετά τοματίνια
  • 1-2 σκελίδες σκόρδου
  • Φύλλα φρέσκιας ρίγανης
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Βάζω να βράσουν τα λαζανάκια. Φροντίζω να βγουν αλ ντέντε.

  • Πλένω καλά και κόβω στη μέση τα τοματίνια. Καθαρίζω και ψιλοκόβω τις σκελίδες σκόρδου.

  • Βάζω σε μεγάλο τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο, αφήνω ελαφρώς να κάψει, ρίχνω αρχικά το σκόρδο, σοτάρω 2 λεπτά και προσθέτω τα τοματίνια.

  • Αλατοπιπερώνω ελαφρά και αφήνω να μαραθούν τα τοματίνια. Σε 5-6 λεπτά είναι έτοιμα. Σβήνω την εστία ή το γκάζι.

  • Ρίχνω τα αλ ντέντε λαζανάκια με λίγο απ’ το νερό τους, μέσα στο τηγάνι με τα τοματίνια.

  • Ανακινώ καλά και προσεχτικά ώστε να ενωθούν με τη σάλτσα.

  • Πασπαλίζω με φύλλα φρέσκιας ρίγανης.

Καλή σας όρεξη

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *