Λαβράκια ψητά-λαδολέμονο και σκορδαλιά

Η σημερινή συνταγή, καλύτερα η σημερινή πρόταση, μιας και το ψήσιμο στο γκριλ δεν έχει ιδιαίτερα μυστικά, είναι τα ψητά λαβράκια σερβιρισμένα με ένα πολύ καλά χτυπημένο λαδολέμονο και με μια δυνατή, όσο εσείς βεβαίως αντέχετε, σκορδαλιά. Ο συνδυασμός φοβερός. Απαραίτητα και το λευκό κρασί. Καλή σας όρεξη.

Το ξύλο κοπής, καθώς και η λευκή πιατέλα σερβιρίσματος, είναι του χορηγού μου ΙΚΕΑ, στο διαγωνισμό που διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά με επιτυχία το BHMAgourmet, για τα καλύτερα blogs μαγειρικής 2016

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 2 λαβράκια
  • Ελαιόλαδο
  • Λεμόνια
  • Ρίγανη
  • Αλάτι

20170109_0004

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζω τα λαβράκια, τα πλένω καλά, τα στεγνώνω και τα αλείφω καλά με ελαιόλαδο.
  2. Τα αλατίζω και πασπαλίζω με ρίγανη εξωτερικά και στην κοιλιά τους, όπου βάζω και μερικές ροδέλες λεμονιού.
  3. Ψήνω στο γκριλ, πάνω σε σχάρα, σε δυνατή θερμοκρασία ώσπου να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  4. Σερβίρω στο τραπέζι με πολύ καλά χτυπημένο λαδολέμονο, σαν παχύρευστη κρέμα και με μια απλή αλλά δυνατή  σκορδαλιά. Από δίπλα βεβαίως και το λευκό κρασί.

20170109_0007 20170109_0014 20170109_0018

Καλή σας επιτυχία

 


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *