• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ψάρια 0

Λαβράκια ψητά-λαδολέμονο και σκορδαλιά

By Dimitra Cherouvim · On 09/01/2017

Η σημερινή συνταγή, καλύτερα η σημερινή πρόταση, μιας και το ψήσιμο στο γκριλ δεν έχει ιδιαίτερα μυστικά, είναι τα ψητά λαβράκια σερβιρισμένα με ένα πολύ καλά χτυπημένο λαδολέμονο και με μια δυνατή, όσο εσείς βεβαίως αντέχετε, σκορδαλιά. Ο συνδυασμός φοβερός. Απαραίτητα και το λευκό κρασί. Καλή σας όρεξη.

Το ξύλο κοπής, καθώς και η λευκή πιατέλα σερβιρίσματος, είναι του χορηγού μου ΙΚΕΑ, στο διαγωνισμό που διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά με επιτυχία το BHMAgourmet, για τα καλύτερα blogs μαγειρικής 2016

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 2 λαβράκια
  • Ελαιόλαδο
  • Λεμόνια
  • Ρίγανη
  • Αλάτι

20170109_0004

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζω τα λαβράκια, τα πλένω καλά, τα στεγνώνω και τα αλείφω καλά με ελαιόλαδο.
  2. Τα αλατίζω και πασπαλίζω με ρίγανη εξωτερικά και στην κοιλιά τους, όπου βάζω και μερικές ροδέλες λεμονιού.
  3. Ψήνω στο γκριλ, πάνω σε σχάρα, σε δυνατή θερμοκρασία ώσπου να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  4. Σερβίρω στο τραπέζι με πολύ καλά χτυπημένο λαδολέμονο, σαν παχύρευστη κρέμα και με μια απλή αλλά δυνατή  σκορδαλιά. Από δίπλα βεβαίως και το λευκό κρασί.

20170109_0007 20170109_0014 20170109_0018

Καλή σας επιτυχία

 

αλάτιελαιόλαδολαβράκιλεμόνιρίγανη
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Σούπες

    Σολομός σούπα – Lohikeitto – η Φιλανδική

  • Ψάρια

    Σαρδέλες με λαχανάκια Βρυξελλών

  • Ψάρια

    Πέστροφα με καβουρδισμένα αμύγδαλα

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License