• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ζύμες 0

Κριτσινάκια ολικής με καρύδια

By Dimitra Cherouvim · On 16/04/2019

Για την ώρα της λιγούρας, που πρέπει επειγόντως να βάλεις κάτι στο στόμα σου, για την ώρα αμηχανίας, για την ώρα της παρέας, της τηλεόρασης, της μαγειρικής, του εκνευρισμού, για την ώρα που χτυπά το τηλέφωνο και θέλεις οπωσδήποτε να αποφύγεις το Μαράκι και μασουλώντας, “τρώω τώρα πάρε αύριο”, για να κλείσεις το στόμα της φλύαρης φίλης, για καλοκαιρινό σινεμά, για το παγκάκι του διπλανού πάρκου τις ανοιξιάτικες νύχτες, μα για κάθε περίπτωση, τα κριτσινάκια ολικής με καρύδια και πορτοκάλι είναι η απόλυτη λύση.

Υλικά ( για 34 κομμάτια )

  • 200 ml ηλιέλαιο
  • 200 ml χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα του
  • 270 γρ. αλεύρι ολικής ή όσο πάρει
  • 50 γρ. καρύδια κομμένα 1-2 στροφές στο μούλτι
  • 50 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 1/2 κ.γ. αλάτι ψιλό
  • 1 κ.σ. γεμάτη ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Ρίχνω σε ένα άνετο μπολ το ηλιέλαιο και το χυμό του πορτοκαλιού. Προσθέτω το αλεύρι, τις νιφάδες της βρώμης, το αλάτι και τη ζάχαρη.
    • Ανακατεύω και πλάθω όλα τα υλικά σε μια όμορφη ζύμη. Δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτή. Προσθέτω στη ζύμη τα ψιλοκομμένα καρύδια και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
    • Ζυμώνω και πλάθω μια όμορφη μπάλα. Την αφήνω περίπου 30-40 λεπτά να ξεκουραστεί.
    • Παίρνω ένα μικρό καρυδάκι ζύμης και το πλάθω ανάμεσα στις παλάμες μου σε ένα μπαστουνάκι. Τελειώνω όλη τη ζύμη, τοποθετώντας τα άψητα κριτσινάκια σε ρηχό ταψί φούρνου και πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
    • Ψήνω στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Κλείνω το φούρνο, αλλά αφήνω το ταψί με τα κριτσινάκια άλλα 10 λεπτά μέσα και βεβαίως με κλειστή την πόρτα. Τα διατηρώ σε σκεύος που να κλείνει καλά.

    Καλή σας επιτυχία

    αλάτιαλεύριβρώμηζάχαρηηλιέλαιοκαρύδιπορτοκάλι
    Share Tweet

    Dimitra Cherouvim

    You Might Also Like

    • Ζύμες

      Κριτσίνια χαρουπιού

    • Ζύμες

      Ψωμί γιαουρτιού, σόδας το πετυχημένο

    • Ζύμες

      Πισία τα ποντιακά

    No Comments

    Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License