Κριθαράκι σε σάλτσα ντομάτας-αντζούγιας

Όταν η πρόθεση με γίνεται σε… η γεύση του ζυμαρικού αλλάζει.

Κριθαράκι λοιπόν για σήμερα,  βρασμένο σε σάλτσα ντομάτας που την κάνουν πιο πικάντικη και με μια νύξη καλοκαιρινή, τα φιλετάκια  αντζούγιας και η κάπαρη που θα μπουν τελευταία και μετά το κριθαράκι. Για ακόμα πιο δυνατή γεύση και όποιος αντέξει,  μια ψιλοκομμένη κατακόκκινη, αποξηραμένη καυτερή πιπερίτσα.

20161122_0012-jpg_cl

Υλικά ( για 2 καλές μερίδες )

  • 150 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 1/2 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 60-70 γρ. φιλέτα αντζούγιας
  • 1 κ.σ. γεμάτη κάπαρη
  • 1 πιπερίτσα
  • Μερικά φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης.
  • Ελαιόλαδο
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι

20161122_0003

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και την πιπερίτσα.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνω αρκετό ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και την πιπερίτσα (χωρίς τα σπόρια).
  3. Τα σοτάρω για 2-3 λεπτά και ρίχνω τα ντοματάκια κονκασέ.
  4. Αφήνω τη σάλτσα να πάρει 2-3 βράσεις, ρίχνω 2 ποτήρια ζεστό νερό, αλατίζω και ρίχνω το κριθαράκι. Ανακατεύω καλά και αφήνω να βράσει σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ώσπου να πιει τα υγρά του και να χυλώσει. Αν χρειαστεί στη διάρκεια του βρασίματος προσθέτω λίγο ακόμα ζεστό νερό.
  5. Κλείνω το μάτι της κουζίνας και τότε ρίχνω τα φιλετάκια αντζούγιας, την κάπαρη και την πάπρικα. Ανακατεύω μια φορά και σκεπάζω την κατσαρόλα με καθαρή βαμβακερή πετσέτα.
  6. Σερβίρω το κριθαράκι ζεστό, αφού προσθέσω σε κάθε πιάτο 1-2 φιλετάκια αντζούγιας (αυτά μέσα στην κατσαρόλα, σχεδόν λιώνουν) και πασπαλίζω με ψιλοκομμένα φυλλαράκια ρίγανης.

20161122_0004     20161122_0005

20161122_0007     20161122_0008

20161122_0012

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *