Κρεμμύδια πίκλες

“Βάλε το ούζο”, του είπα, “βάζω κρεμμύδια πίκλες”.
Πράγματι έβαλε το ούζο, έβαλε και χέρι στις πίκλες. Πάει το βάζο. Πάμε για άλλη μια δόση.
Μην τις χάσετε, θα σας συντροφεύουν τα όμορφα, καλοκαιρινά και πικάντικα βράδια σας.

Υλικά ( για test tasting )

  • 2 κρεμμύδια κόκκινα
  • 1 φλ.τσ. ξύδι, ό,τι έχετε
  • 1/2 φλ. τσ. νερό
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • Κόκκους πιπεριού
  • 1 δαφνόφυλλο

Παρασκευή

  • Καθαρίζω τα κρεμμύδια και τα κόβω στη μέση. Τα αφήνω στην άκρη.

  • Βάζω σε ένα κατσαρολάκι όλα τα παραπάνω υλικά, χωρίς τα κρεμμύδια βεβαίως. Βράζω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω τα κρεμμύδια και συνεχίζω το βράσιμο άλλα 2 λεπτά μόνο.
  • Αν θέλετε τα κρεμμύδια πιο μαλακά και όχι τραγανά τα αφήνετε στη μαρινάδα με σβησμένη φωτιά άλλα 2 λεπτά. Αν όχι τα βγάζετε απ’ τη μαρινάδα και τα αφήνετε να κρυώσουν.

  • Τέλος βάζω την κρύα μαρινάδα και τα φύλλα του κρεμμυδιού  σε καθαρό βάζο. Διατηρούνται στο ψυγείο άνετα και τρεις εβδομάδες, αν προλάβουν δηλαδή. Συνοδεύον υπέροχα τα ψητά, κρέατα και ψαρικά, σερβίρονται και σε βραδιές ουζοκρασοκατάνυξης, με άλλα γευστικά μεζεδάκια.

Καλή σας και πικάντικη βραδιά


Posted

in

by

Comments

2 responses to “Κρεμμύδια πίκλες”

  1. fotini ΒΑΤΣΙΘΙΑΝΟΥ

    υπεροχο συνοδευτικο για το ουζακι μας

    1. Δήμητρα Χερουβείμ

      Ευχαριστώ πολύ αγαπητή μου Φωτεινή.

Leave a Reply to fotini ΒΑΤΣΙΘΙΑΝΟΥ Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *