Κορμός πορτοκαλένιος

Και να που ο κορμός των παιδικών μου χρόνων, μεγάλωσε και αυτός, επιδέχεται “στυλιστικές παρεμβάσεις”, παραμένει όμως πάντα κλασικός, γευστικός και ένα αγαπημένο, γρήγορο και εύκολο στην παρασκευή γλυκό. Αυτά σκεφτόμουνα όταν πρωί πρωί με την δροσερή αυγούλα, “άνοιγα” μαζί με τον πρώτο υπάλληλο το μάρκετ της περιοχής μου. Είχα χρόνια να τον φτιάξω και έτσι “σκανάροντας” τα ράφια με τα σχετικά υλικά, άρχισα να αυτοσχεδιάζω. Και ιδού το αποτέλεσμα του απλούστατου γευστικού πειραματισμού μου. Οι φωτογραφίες ελπίζω να σας πείσουν. Άνετα αντικαθιστά και ένα παγωτό παρφέ, έτσι δροσερός και αφράτος που βγαίνει από το ράφι του ψυγείο σας. Σας εύχομαι να τον φτιάξετε και να τον απολαύσετε όπως και εγώ.

Υλικά

  • 250 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
  • 1 φλ. τσ. κακάο καλής ποιότητας
  • 2 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη
  • 1 και μισό πακέτο ( 300 γρ. )μπισκότα γεμιστά με κρέμα πορτοκάλι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ ή ό,τι λικέρ έχετε σπίτι. Έτυχε να έχω λικέρ σοκολάτας και ταίριαξε τέλεια
  • 100 γρ. φροουί γλασέ, μικροί κύβοι ανάμεικτα πορτοκάλι, λεμόνι, κίτρο
  • 1 βανίλια με άρωμα πορτοκάλι

Εκτέλεση

  • Στο μπολ του μίξερ βάζω τη μαργαρίνη, το κακάο, το λικέρ, την άχνη και την βανίλια. Χτυπάω καλά ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να γίνουν μια όμορφη παχύρευστη κρέμα.

     

  • Σπάω τα μπισκότα και μαζί με τα φρουί γλασέ τα ρίχνω στην προηγούμενη κρέμα. Ανακατεύω καλά με μαρίζ.

     

  • Ρίχνω όλο το μείγμα σε μεμβράνη, το απλώνω καλά και αφού έχω τυλίξει τη μεμβράνη γύρω από το μείγμα, το φορμάρω στο γνωστό σχήμα κορμού.

  • Για ευκολία και για γρήγορο σφίξιμο του κορμού, τον βάζω στην κατάψυξη για 30-40 λεπτά και μετά τον διατηρώ στο ψυγείο. Σερβίρω με ζάχαρη άχνη.

Καλή σας και γλυκιά επιτυχία

Comments

2 responses to “Κορμός πορτοκαλένιος”

  1. Eleni foti

    Ωραιο,,και αυτο θα το κάνω…μπραβο Δήμητρα για την έμπνευση που μας δινεις

    1. Ευχαριστώ πολύ Ελένη μου, είναι πεντανόστιμο και να το φτιάξεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *