• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Μαρμελάδες 0

Κολοκύθα μαρμελάδα η χρυσαφένια

By Dimitra Cherouvim · On 13/12/2019

Επιτέλους η τρίκιλη υπέροχη κολοκύθα της Μαρίας της ξαδέλφης, τελείωσε. Επιτέλεσε το σκοπό της, να φαγωθεί δηλαδή με διάφορους τρόπους. Έτσι μετά την κολοκυθόπιτα με κρέμα γιαουρτιού και την υπέροχη τραχανοκολοκυθόπιτα, κλείνω την τριλογία της τρίκιλης, με μια φανταστική μαρμελάδα (γλυκό του κουταλιού;) που νομίζω θα την κρατήσω όλη δική μου για τις απογευματινές υπογλυκαιμικές μου κρίσεις.

Υλικά (ενδεικτικά)

  • 800 γρ. τριμμένη κολοκύθα
  • 700 γρ. ζάχαρη (τόση είχα, τόση έβαλα στη μαρμελάδα, άλλωστε δεν χρειαζόταν περισσότερη )
  • 2 φυλλαράκια αρμπαρόριζα
  • 1 κ.σ. κουρκουμά (δίνει το τέλειο χρυσαφί χρώμα)
  • 1 στικάκι κανέλας

Εκτέλεση

  • Τρίβω την κολοκύθα μου στο χοντρό μέρος του τρίφτη.

  • Την βάζω σε φαρδιά κατσαρόλα εναλλάξ με τη ζάχαρη. Την αφήνω δυο ώρες ή και παραπάνω, για να βγάλει τα υγρά της.

  • Μετά το δίωρο ή τρίωρο τη βάζω να βράσει, χωρίς να προσθέσω καθόλου νερό, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για δέκα λεπτά μετά την αρχή βρασμού. Ενδιάμεσα ανακατεύω. Προσθέτω την αρμπαρόριζα και ένα στικ κανέλας.

  • Σβήνω τη φωτιά και αφήνω μερικές ώρες να ξεκουραστεί. Προς το απόγευμα, πολτοποιώ την βρασμένη κολοκύθα με την ηλεκτρική ράβδο. Εδώ να πω, ότι και σε αυτό το στάδιο η μαρμελάδα-γλυκό, με υπέροχη τραγανή υφή, είναι έτοιμη.

  • Αφού την πολτοποιήσω, πασπαλίζω με τον κουρκουμά και βάζω την κολοκύθα να βράσει άλλα δέκα λεπτά, ανακατεύοντας πάντα.

  • Αποσύρω απ’ τη φωτιά και γεμίζω τα βαζάκια μου.

  • Εκπληκτική, τραγανή υφή, γλυκιά, με ιδιαίτερη γεύση αυτή η μαρμελάδα, που την έφτιαξα για πρώτη φορά, με έχει ενθουσιάσει.

Καλή και γλυκιά σας επιτυχία

αρμπαρόριζαζάχαρηκολοκύθακουρκουμάς
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Μαρμελάδες

    Μαρμελάδα των τριών φρούτων και της συμφοράς…

  • Μαρμελάδες

    Σύκο μαρμελάδα

  • Μαρμελάδες

    Ροδάκινο μαρμελάδα με κουρκουμά και βασιλικό

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License