• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Κέικ 0

Κέικ το εξωτικό

By Dimitra Cherouvim · On 15/03/2017

Η μικρή αεροστεγής συσκευασία έγραφε. “ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΕΞΩΤΙΚΗ”. “Τέλεια!” Σκέφτηκα. “Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.”Σε λιγότερο από δυο ώρες το εξωτικό μου κέικ ήταν έτοιμο, γευστικότατο και, ναι ναι το έκανα ακόμα πιο εξωτικό, προσθέτοντας στο γλάσο του, ροζ κόκκους πιπεριού που τους λατρεύω, όχι μόνο για την ιδιαίτερη γεύση τους, ελάχιστα καυτερή, αλλά και για το υπέροχο χρώμα τους, που ζωντανεύει το κάθε φαγητό ή γλυκό που θα πέσουν απάνω του.
Βεβαίως το γλάσο μπορείτε να το παραλείψετε αν θέλετε το κέικ πιο απλό. Αν όμως είναι να το πάτε για δώρο ή να το προσφέρετε σε απογευματινό τσάι, σας προτρέπω θερμά να το φτιάξετε όπως ακριβώς σας το δίνω και πιστέψτε με θα εντυπωσιάσετε και με την γεύση αλλά και με την ιδιαίτερη εμφάνιση του. Το άλλο ιδιαίτερο του κέικ είναι ότι γίνεται με μείγμα σκληρού βιολογικού αλευριού με ψιλό σιμιγδάλι. Αλλά καλύτερα και λεπτομερέστερα στα υλικά και στις παρακάτω οδηγίες. Σίγουρα, αυτό θα γίνει από τα αγαπημένα σας.

Υλικά (για φόρμα 11Χ30)

  • 1 φλ.τσ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλ.τσ. αλεύρι σκληρό βιολογικό
  • 1 φλ.τσ. ζάχαρη καστανή
  • 1/2 φλ.τσ. ηλιέλαιο
  • 1/2 φλ.τσ. χυμό πορτοκαλιού
  • 3 αβγά
  • 1 κεσεδάκι 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 ολόκληρο φακελάκι μπέικιν 20 γρ.
  • 1 βανίλια πορτοκαλιού
  • Ξύσμα πορτοκαλιού (χοντροξυσμένο)
  • 1 φακελάκι ξηρών καρπών για εξωτική σαλάτα 100 γρ. ή από κατάστημα ξηρών καρπών, διάφορους καρπούς.

Υλικά για το γλάσο

  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το σιμιγδάλι, το αλεύρι, την μπέικιν και τη βανίλια. Αφήνω αυτό το μπολ στην άκρη.
  2. Στο μπολ του μίξερ βάζω το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη και τα χτυπάω 5-6 λεπτά. Προσθέτω τα αβγά και συνεχίζω το χτύπημα. Προσθέτω το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό. Ανακατεύω καλά και σιγά σιγά προσθέτω το μείγμα αλευριού με σιμιγδάλι. Τέλος ρίχνω τους ξηρούς καρπούς.
  3. Φοδράρω την μακρόστενη φόρμα με βρεγμένο και καλά στραγγισμένο αντικολλητικό χαρτί και ρίχνω προσεχτικά τον χυλό του κέικ.
  4. Προθερμαίνω το  φούρνο στους 200 βαθμούς, αλλά ψήνω το κέικ για 60-65 λεπτά στους 180 βαθμούς. Κλείνω το φούρνο και αφήνω το κέικ μέσα άλλα 5 λεπτά.
  5. Το βγάζω από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει καλά εκτός φόρμας, αφαιρώ προσεχτικά το αντικολλητικό χαρτί, φτιάχνω το γλάσο χτυπώντας καλά την άχνη με το χυμό πορτοκαλιού, το περιχύνω στο κρύο κέικ και πασπαλίζω με τριμμένο καρύδι και κόκκους ροζ πιπεριού.

     

Καλή, γλυκιά και εξωτική σας επιτυχία

 

 

αβγόαλεύριάχνηβανίλιαελαιόλαδοζάχαρηηλιέλαιοκαρπόςμπέικινπορτοκάλισιμιγδάλι
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Κέικ

    Κέικ χαρουπάλευρου με σταφιδοκάρυδα

  • Κέικ

    Κέικ με άρωμα καφέ και κρυμμένης καραμέλας

  • Κέικ

    Κέικ Φθινοπωρινών φρούτων

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License