Οι αγορές του κόσμου, οι λαϊκές αγορές του κόσμου, η λαϊκή αγορά της γειτονιάς μου. Χρώματα, σχήματα, φόρμες, πάγκοι πολύχρωμοι γεμάτοι από φρέσκα λαχανικά, ζαρζαβατικά και φρούτα, ζωντανοί πίνακες και όχι νεκρή φύση, όπως αποκαλούνται σε πίνακες ζωγραφικής.
Απολαμβάνω την πρωινή μου βόλτα στην αγορά αυτή. Αγοράζω συνειδητά, βλέπω, αγγίζω, διαλέγω, θαυμάζω. Ακόμα θαυμάζω το θαύμα της φύσης. Θαυμάζω και μορφοποιώ τη στιγμή που ο κόμπος του ιδρώτα του αγρότη θα συναντήσει το σπόρο πάνω στο χώμα. Χιλιάδες χρόνια τώρα η ίδια διαδικασία και πάντα το ίδιο θαυματουργό αποτέλεσμα του καρπού, στα χέρια μου, στα χέρια σου.Σέβας στον καλλιεργητή, σέβας στη γη και τα αγαθά της. Η γη μας θρέφει και όχι οι πλαστικές τροφές. Σωστές επιλογές, όχι σπάταλες αγορές. Σωστός προγραμματισμός για την τροφή που θα χρειαστούμε στη διάρκεια της εβδομάδας μας. Και πάντα ποικιλία στο τραπέζι μας, οι εναλλαγές των εποχών βοηθούν σε αυτό. Και πάντα χρώματα στο τραπέζι μας, μας τα προσφέρει απλόχερα η φύση, ας καλοδεχτούμε τα δώρα της και ας τα απολαύσουμε με πολλούς και ποικίλους τρόπους. Στο χέρι και τη διάθεση μας είναι.
Υλικά
- 1/2-1 κιλό καρότα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι χοντρό
Εκτέλεση
- Κόβω τα κοτσάνια τους και τα καθαρίζω καλά με βουρτσάκι και κάτω από τρεχούμενο νερό.
- Τα απλώνω σε ταψί φούρνου και τα λαδώνω ελαφριά.
- Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 230-250 βαθμούς, περίπου για μισή ώρα, ώσπου να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Δοκιμή με πιρουνάκι ή μαχαίρι.
- Αφαιρώ την ψημένη φλούδα τους και τα σερβίρω με τον απλούστερο τρόπο. Καλό ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι. Πανδαισία!
Καλή επιτυχία
Leave a Reply