• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ζαρζαβατικά, Σαλάτες 0

Καρότα ψητά

By Dimitra Cherouvim · On 09/07/2015

11071784_877445015639504_7476160693544966345_oΟι αγορές του κόσμου, οι λαϊκές αγορές του κόσμου, η λαϊκή αγορά της γειτονιάς μου. Χρώματα, σχήματα, φόρμες, πάγκοι πολύχρωμοι γεμάτοι από φρέσκα λαχανικά, ζαρζαβατικά  και φρούτα, ζωντανοί πίνακες και όχι νεκρή φύση, όπως αποκαλούνται σε πίνακες ζωγραφικής.
Απολαμβάνω την πρωινή μου βόλτα στην αγορά αυτή. Αγοράζω συνειδητά, βλέπω, αγγίζω, διαλέγω, θαυμάζω. Ακόμα θαυμάζω  το θαύμα της φύσης. Θαυμάζω και μορφοποιώ τη στιγμή που ο κόμπος του ιδρώτα του αγρότη θα συναντήσει το σπόρο πάνω στο χώμα. Χιλιάδες χρόνια τώρα η ίδια διαδικασία και πάντα το ίδιο θαυματουργό αποτέλεσμα του καρπού, στα χέρια μου, στα χέρια σου.Σέβας στον καλλιεργητή, σέβας στη γη και τα αγαθά της. Η γη μας θρέφει και όχι οι πλαστικές τροφές. Σωστές επιλογές, όχι σπάταλες αγορές. Σωστός προγραμματισμός για την τροφή που θα χρειαστούμε στη διάρκεια της εβδομάδας μας. Και πάντα ποικιλία στο τραπέζι μας, οι εναλλαγές των εποχών βοηθούν σε αυτό. Και πάντα  χρώματα στο τραπέζι μας, μας τα προσφέρει απλόχερα η φύση, ας καλοδεχτούμε τα δώρα της και ας τα απολαύσουμε με πολλούς και ποικίλους τρόπους. Στο χέρι και τη διάθεση μας είναι.

Υλικά

  • 1/2-1 κιλό καρότα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι χοντρό

20150707_0010

Εκτέλεση

  1. Κόβω τα κοτσάνια τους και τα καθαρίζω καλά με βουρτσάκι και κάτω από τρεχούμενο νερό.
  2. Τα απλώνω σε ταψί φούρνου και τα λαδώνω ελαφριά.
  3. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 230-250 βαθμούς, περίπου για μισή ώρα, ώσπου να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Δοκιμή με πιρουνάκι ή μαχαίρι.
  4. Αφαιρώ την ψημένη φλούδα τους και τα σερβίρω με τον απλούστερο τρόπο. Καλό ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι. Πανδαισία!

20150707_0013 20150707_0015 20150707_0021

Καλή επιτυχία

αλάτιελαιόλαδοκαρότο
Share Tweet

You Might Also Like

  • Ζαρζαβατικά

    Σπανάκι με τραχανά… το απίστευτο!

  • Ζαρζαβατικά

    Μπρόκολο ογκρατέν

  • Ζαρζαβατικά

    Αρακάς πουρές ο γιορτινός

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License