• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ζυμαρικά, Κρέατα 0

Χοιρινή η μεταποιημένη (con penne rigate)

By Dimitra Cherouvim · On 11/08/2014
vallotton-17

vallotton-17

Κυριακή μεσημέρι, οικογενειακό τραπέζι με το απλούστερο των φαγητών, τουτέστιν χοιρινές στο γκριλ με ρύζι και κλασική ντοματοσαλάτα. Συνηθισμένο γεγονός και πολλές φορές σκόπιμα το να σου περισσέψει φαγητό, είτε για το βράδυ, είτε για άλλη μέρα.
Τι κάνεις όμως όταν αυτό που σου περισσεύει είναι μόνο μια μπριζόλα που θα πρέπει να μοιραστούν 3 άτομα σε κάποιο άλλο γεύμα ή δείπνο? Ευτυχώς υπάρχουν πολλές λύσεις, αρκεί να βάλουμε τη φαντασία μας να δουλέψει, ώστε αυτή η μοναδική μπριζόλα να μας  δώσει ένα πλήρες και νόστιμο πιάτο σε πολύ λίγο χρόνο.

Εξερευνώντας τα ντουλάπια μου, είδα ένα μισοάδειο ή μισογεμάτο αν προτιμάτε πακέτο με ριγέ πένες, ή penne rigate. Ιδανική περίπτωση γι αυτό που σκεφτόμουνα. Ντομάτες πάντα υπάρχουν στο ψυγείο, ειδικά αυτή την εποχή, πάντα και κάποιο τυρί στα ράφια του …οπότε από μόνα τους τα υλικά μου έδωσαν το πιάτο που την εύκολη και γρήγορη παρασκευή του θα παρακολουθήσετε πιο κάτω.

Υλικά

  • 1 ψημένη χοιρινή
  • 250 γρμ. πένες ριγέ
  • 2-3 μεγάλες και ώριμες ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Ελάχιστο αλάτι
  • Ελάχιστο ελαιόλαδο

20140811_0002Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβω τις ντομάτες, το σκόρδο και ξεκοκαλίζω τη μπριζόλα κόβοντάς της σε μικρά κυβάκια.
  2. Σε μεγάλο τηγάνι ή χαμηλή φαρδιά κατσαρόλα σοτάρω ελαφριά το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο.
  3. Στα 2-3 λεπτά ρίχνω  τη ψιλοκομμένη ντομάτα και την αφήνω να κοκκινίσει 5-6 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια ρίχνω τα κυβάκια της χοιρινής, τα αφήνω να πάρουν 2-3 βράσεις και μετά προσθέτω ζεστό νερό για τις πένες μου.
  5. Μόλις αρχίσει να βράζει η σάλτσα με το νερό, ρίχνω ελάχιστο αλάτι και τις πένες.
  6. Ανακατεύω και τις αφήνω να βράσουν 8-10 λεπτά. (ή περισσότερο αν δεν τις θέλετε al dente)
  7. Σερβίρω αμέσως τις ζεστές και μέσα στην εύγευστη κόκκινη αυτή σάλτσα πένες, με τριμμένο τυρί.

20140811_0008 20140811_0011 20140811_0013 20140811_0016Καλή επιτυχία

 

ελαιόλαδοζυμαρικόντομάτασκόρδοτυρίχοιρινή
Share Tweet

You Might Also Like

  • Κρέατα

    Μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες με κρούστα μελιού

  • Ζυμαρικά

    Πέννες σε κρέμα μπρόκολου

  • Ζυμαρικά

    Λαζανάκι σάλτσα ντομάτας με ψητό σολομό

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License