Χοιρινή η μεταποιημένη (con penne rigate)

vallotton-17
vallotton-17

Κυριακή μεσημέρι, οικογενειακό τραπέζι με το απλούστερο των φαγητών, τουτέστιν χοιρινές στο γκριλ με ρύζι και κλασική ντοματοσαλάτα. Συνηθισμένο γεγονός και πολλές φορές σκόπιμα το να σου περισσέψει φαγητό, είτε για το βράδυ, είτε για άλλη μέρα.
Τι κάνεις όμως όταν αυτό που σου περισσεύει είναι μόνο μια μπριζόλα που θα πρέπει να μοιραστούν 3 άτομα σε κάποιο άλλο γεύμα ή δείπνο? Ευτυχώς υπάρχουν πολλές λύσεις, αρκεί να βάλουμε τη φαντασία μας να δουλέψει, ώστε αυτή η μοναδική μπριζόλα να μας  δώσει ένα πλήρες και νόστιμο πιάτο σε πολύ λίγο χρόνο.

Εξερευνώντας τα ντουλάπια μου, είδα ένα μισοάδειο ή μισογεμάτο αν προτιμάτε πακέτο με ριγέ πένες, ή penne rigate. Ιδανική περίπτωση γι αυτό που σκεφτόμουνα. Ντομάτες πάντα υπάρχουν στο ψυγείο, ειδικά αυτή την εποχή, πάντα και κάποιο τυρί στα ράφια του …οπότε από μόνα τους τα υλικά μου έδωσαν το πιάτο που την εύκολη και γρήγορη παρασκευή του θα παρακολουθήσετε πιο κάτω.

Υλικά

  • 1 ψημένη χοιρινή
  • 250 γρμ. πένες ριγέ
  • 2-3 μεγάλες και ώριμες ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Ελάχιστο αλάτι
  • Ελάχιστο ελαιόλαδο

20140811_0002Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβω τις ντομάτες, το σκόρδο και ξεκοκαλίζω τη μπριζόλα κόβοντάς της σε μικρά κυβάκια.
  2. Σε μεγάλο τηγάνι ή χαμηλή φαρδιά κατσαρόλα σοτάρω ελαφριά το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο.
  3. Στα 2-3 λεπτά ρίχνω  τη ψιλοκομμένη ντομάτα και την αφήνω να κοκκινίσει 5-6 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια ρίχνω τα κυβάκια της χοιρινής, τα αφήνω να πάρουν 2-3 βράσεις και μετά προσθέτω ζεστό νερό για τις πένες μου.
  5. Μόλις αρχίσει να βράζει η σάλτσα με το νερό, ρίχνω ελάχιστο αλάτι και τις πένες.
  6. Ανακατεύω και τις αφήνω να βράσουν 8-10 λεπτά. (ή περισσότερο αν δεν τις θέλετε al dente)
  7. Σερβίρω αμέσως τις ζεστές και μέσα στην εύγευστη κόκκινη αυτή σάλτσα πένες, με τριμμένο τυρί.

20140811_0008 20140811_0011 20140811_0013 20140811_0016Καλή επιτυχία

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *