• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Κρέατα 0

Χοιρινές λαιμού μαριναρισμένες με φρέσκα μυρωδικά στο γκριλ

By Dimitra Cherouvim · On 26/08/2019

Εντάξει δε χρειάζονται νομίζω ιδιαίτερες λεπτομερείς οδηγίες πως να ψήσει κάποιος χοιρινές λαιμού που είναι πάντα μαλακές και νόστιμες.  Οδηγίες όμως θα δώσω πως να γίνουν οι μπριζόλες σας ακόμα πιο τρυφερές, γευστικότατες και μυρωδάτες απ’ τα αρώματα της φρέσκιας ρίγανης και του θυμαριού. Ακόμα και τα κλωναράκια τους παίζουν σημαντικό ρόλο, μην τα πετάξετε.  Όσο για το κρεμμύδι που έβαλα,  μάλλον ένα μόνο, είναι λίγο και το μετάνιωσα.  Βάλτε δυο τρία. Θα γλυκαθείτε και θα με θυμηθείτε. Καλή σας απόλαυση.

Υλικά (για 2-3 άτομα)

  • 2 μεγάλες χοιρινές λαιμού
  • Ελαιόλαδο
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι
  • Κόκκινη γλυκιά πάπρικα + μια τσιμπιά καυτερή
  • 1-2 σκελίδες σκόρδου
  • Το χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι – προαιρετικά, το οποίο όμως δίνει μια γλύκα στο κρέας φανταστική.

Εκτέλεση

  • Από το προηγούμενο βράδυ ετοιμάζω τις μπριζόλες, ραντίζοντας τις με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζοντας με τις πάπρικες και αλάτι. Κόβω σε λεπτές φετούλες τις σκελίδες  και τέλος σκορπίζω απάνω τους φυλλαράκια από το θυμάρι και τη ρίγανη. Βάζω ακόμα και τα κλωναράκια από το θυμάρι και τη ρίγανη. Όλο το βράδυ αυτά θα προσδώσουν τα αρώματα τους στο κρέας.
  • Το επόμενο μεσημέρι, τακτοποιώ τις μπριζόλες σε ένα ρηχό  ταψάκι φούρνου αφού το έχω αλείψει με ελαιόλαδο. Φροντίζω τα περισσότερα μυρωδικά και το σκόρδο να είναι στην κάτω πλευρά της μπριζόλας, ώστε να μην καούν. Τακτοποιώ και το κρεμμύδι, που έχω πλύνει βεβαίως, έχω αφαιρέσει το πρώτο φλούδι και το έχω κόψει σε δύο κομμάτια.

  • Ψήνω τις μπριζόλες σε καλά προθερμασμένο γκριλ, τόσο όσο χρειάζεται να ψηθούν οι μπριζόλες και από τις δυο πλευρές τους. Τα πάνω πάνω στρώματα του κρεμμυδιού θα καούν βεβαίως, αλλά η ψίχα τους θα έχει ψηθεί σωστά, όμορφα και γλυκά.

  • Σερβίρω με έξτρα λαδολέμονο καλά χτυπημένο , τις αγαπημένες μας τηγανιτές πατάτες και μια καλή ντοματοσαλάτα.

Καλή σας επιτυχία

αλάτιελαιόλαδοθυμάρικρεμμύδιλεμόνιπάπρικαρίγανησκόρδοχοιρινή
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Κρέατα

    Μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες με κρούστα μελιού

  • Κρέατα

    Σπαλομίτα φρικασέ με μαρούλια

  • Κρέατα

    Χοιρινό με κυδώνια

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License