Μπουτάκια κοτόπουλου φιλέτο με μελιτζάνες

Επιτέλους έπρεπε κάτι να κάνω με τις δυο μελιτζάνες φλάσκες που τις είχα μια βδομάδα στον πάγκο της κουζίνας και αλληλοκοιταζόμασταν, χωρίς να έχω πάρει απόφαση τι θα τις κάνω. Υπήρχαν και δύο κολοκυθάκια της ίδιας περίπου “παλαιότητας” στο ψυγείο και μισή πράσινη πιπεριά. Είχα πάει σούπερ μάρκετ αλλά δεν μπήκα στον πειρασμό να αγοράσω φρέσκα λαχανικά. Άλλωστε η μάνα μου έλεγε ότι ειδικά οι μελιτζάνες καλό είναι να μένουν μερικές μέρες αφού αγοραστούν, γιατί έτσι βγάζουν και τη γλύκα τους. Αγόρασα που λες μπουτάκια φιλετάκια κοτόπουλου, τα έχωσα όλα μαζί στην αγαπημένη μου πλατιά κατσαρόλα και έφτιαξα ένα φαγητό σκέτο λουκούμι. Σε αυτό βοήθησε βέβαια το 1 κ.γ. ζάχαρη, αλλά και τα βατικιώτικα κόκκινα κρεμμύδια που είχα στο πανέρι και τα οποία τα έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Η αλήθεια έριξα και το μαύρο δάκρυ όταν τα καθάριζα, αλλά δε βαριέσαι, καλύτερα να κλαις από τα κρεμμύδια, που στο τέλος θα σε ανταμείψουν με τη γλύκα τους, παρά από τα απρόσμενα και δυσάρεστα αυτής της ζωής.

Υλικά

  • 1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου φιλέτο
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 κολοκυθάκια
  • 5-6 κρεμμύδια κόκκινα βατικιώτικα
  • 2 ώριμες ντομάτες ή ντοματάκια κονκασέ
  • 5-6 σκελίδες σκόρδου
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Κόβω τις μελιτζάνες σε κυβάκια και τις βάζω στο νερό για περίπου 30 λεπτά.
  2. Βγάζω τα κυβάκια της μελιτζάνας από το νερό, στραγγίζω καλά, τα βάζω σε μπολ με ελαιόλαδο, ανακατεύω και μετά τοποθετώ τα κυβάκια μαζί με τα κολοκυθάκια σε ρηχό ταψί κουζίνας. Ψήνω στο γκριλ για 10 λεπτά.
  3. Καθαρίζω και κόβω σε χοντρά κομμάτια τα κρεμμύδια, τα κολοκύθια, τα σκόρδα και τις ντομάτες.
  4. Σε πλατιά χαμηλή κατσαρόλα βάζω όλα τα παραπάνω με αρκετό ελαιόλαδο και τα σοτάρω για 1-2 λεπτά. Προσθέτω και τα φιλετάκια του κοτόπουλου. Συνεχίζω το σοτάρισμα άλλα 2-3 λεπτά.
  5. Προσθέτω ντομάτα, μελιτζάνες, κολοκυθάκια και μισή πράσινη πιπεριά που βρήκα ξεχασμένη στο ψυγείο. Αλατοπιπερώνω καλά, ρίχνω και 1 κ.γ. ζάχαρη. Ανακινώ την κατσαρόλα με όλα τα υλικά.
  6. Σκεπάζω την κατσαρόλα μου και βράζω το φαγητό σε χαμηλή φωτιά, περίπου για 30 λεπτά. Επειδή η σάλτσα μου με την ντομάτα και τα πολλά κρεμμύδια έβγαλε πολλά υγρά, πασπαλίζω επιτόπου με αλεύρι, ανακινώ πάλι την κατσαρόλα ώστε το αλεύρι να πάει παντού. Αφήνω 2-3 λεπτά και η σάλτσα δένει τέλεια. Σβήνω το μάτι, βάζω πάνω από το φαγητό 5-6 φύλλα δυόσμου (τα οποία μου μαύρισαν, αλλά έδωσαν ένα λεπτό άρωμα) και σκεπάζω πάλι την κατσαρόλα ως την ώρα του σερβιρίσματος.

     

 

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *