Μπουρεκάκια με λουκάνικο τυριού

Αυτή τη φορά τα μπουρεκάκια μου έχουν για γέμιση ξερά κρεμμύδια και ένα Μετσοβίτικο λουκάνικο τυριού. Είναι η τελευταία μου ανακάλυψη στα ράφια του μαγαζιού που ψωνίζω και το οποίο με έχει ξετρελάνει. Το ίδιο λουκάνικο χρησιμοποίησα και στα γεμιστά portobello μανιτάρια που έκανα πριν λίγο καιρό. Αν σας ενδιαφέρουν και αυτά δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στον παρακάτω σύνδεσμο.
https://www.foodcollection.gr/manitaria-portobello-gemista-me-loukaniko-tyriou/

Υλικά (για 20 μπουρεκάκια)

  • Φύλλο έτοιμο για πίτες
  • 1 λουκάνικο Μετσοβίτικο-τυριού Μετσοβόνε 130 γρ.
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1 ντομάτα ώριμη
  • 200 γρ. διάφορα τυριά τριμμένα
  • Ηλιέλαιο
  • 1 αβγό
  • Ελάχιστο αλάτι
  • Πάπρικα καυτερή ή γλυκιά ή καπνιστή – όπως εσείς την προτιμάτε
  • Φύλλα φρέσκιας ρίγανης

Εκτέλεση

  • Καθαρίζω τα δυο κρεμμύδια και τα πολτοποιώ στο μούλτι. Τα βάζω αμέσως στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, αφ’ ενός να πιουν τα υγρά τους, αφ’ ετέρου να κάνω τις υπόλοιπες δουλειές.
  • Βγάζω το έντερο που περιβάλλει το λουκάνικο, το κόβω σε κομμάτια και το βάζω στο μούλτι, μαζί με την ντομάτα κομμένη επίσης σε κομμάτια. Η ντομάτα βοηθάει ώστε να πολτοποιηθεί πολύ εύκολα το λουκάνικο.
  • Ελέγχω το κρεμμύδι μου που πρέπει να έχει μείνει χωρίς καθόλου υγρά και τότε προσθέτω το μείγμα λουκάνικου ντομάτας. Αλατίζω και πασπαλίζω με την πάπρικα. Ρίχνω 2-3 κ.σ. ηλιέλαιο,γεμάτες και σοτάρω τα υλικά τουλάχιστον για 8 λεπτά.
  • Κατεβάζω απ’ τη φωτιά, αφήνω να κρυώσει το μείγμα και προσθέτω το αβγό, τα τυριά και τα φυλλαράκια της ρίγανης. Ανακατεύω καλά.
  • Κόβω τα φύλλα μου στη μέση και οριζόντια και κάθετα. Επειδή το φύλλο είναι για πίτες, άρα χοντρό, αρκεί ένα μόνο κομμάτι (το 1/4 του φύλλου). Αλείφω κάθε φυλλαράκι με το ηλιέλαιο και βάζω μια κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο, απλωτά και λίγο πιο πάνω από τη βάση του. Ρολάρω 2-3 φορές και μετά γυρίζω τα πλαϊνά προς το κέντρο. Λαδώνω πάλι και ρολάρω ως το τέλος του φύλου για να σχηματιστεί το μπουρεκάκι. Εδώ να πω ότι το φύλλο πίτας τραβάει πολύ περισσότερο λάδι, επειδή όμως εμείς τα προτιμάμε πιο “στεγνά” και τραγανά, έβαλα το ηλιέλαιο “προσεχτικά’.
  • Τοποθετώ τα μπουρεκάκια σε καλά λαδωμένο ρηχό ταψάκι, λαδώνω και τις επιφάνειες τους.
  • Ψήνω στις αντιστάσεις, 200 βαθμούς, περίπου για 30 λεπτά. Ανάλογα πάντα με το φούρνο. Στο τέλος εγώ άλλαξα τις αντιστάσεις στον αέρα για άλλα 5 λεπτά, για να πάρουν χρώμα.

Καλή σας επιτυχία




h

Comments

2 responses to “Μπουρεκάκια με λουκάνικο τυριού”

  1. Eleni foti

    Ωχ..πεινάω…

    1. Δήμητρα Χερουβείμ

      Γλυκιά μου Ελένη… δεν έχεις παρά να τα φτιάξεις!

Leave a Reply to Eleni foti Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *