• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Κοτόπουλο 0

Μπουτάκια κοτόπουλο φιλέτο γεμιστά στο φούρνο, με στραπατσαρισμένες πατατούλες

By Dimitra Cherouvim · On 11/02/2019

Με λίγη προσοχή στο τύλιγμα, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε και ρολάκια κοτόπουλου, αυτή τη φορά όμως από τα μπουτάκια του, φιλέτο βεβαίως που θα τα ψήσετε με πατατούλες μπέιμπι στο φούρνο σας, είτε στον αέρα είτε στις αντιστάσεις.
Για ρολάκια από το στήθος κοτόπουλου, γεμιστά με ψημένες πιπεριές,κλικ εδώ. Εξίσου εύκολη και νοστιμότατη συνταγή. http://www.foodcollection.gr/stithos-kotopoulo-rolakia-gemista-piperies/

Υλικά

  • 1 δισκάκι μπουτάκια φιλέτο κοτόπουλου
  • 2 πιπεριές κέρατο, μια κόκκινη, μια πράσινη
  • 1 μικρό κομμάτι τυρί χαλούμι
  • Μείγμα μπαχαρικών – πάπρικα γλυκιά, πάπρικα καυτερή, πιπέρι, κύμινο, ρίγανη, κουρκουμά
  • Ελαιόλαδο
  • 250 γρ. πατατούλες μπέιμπι
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Το χυμό από ένα ή δυο λεμόνια.
  • Μισό ποτηράκι λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Μερικές οδοντογλυφίδες

Εκτέλεση

  • Το πρώτο που κάνω είναι να πλύνω καλά και να βάλω τις πατατούλες να βράζουν. Δέκα λεπτά είναι αρκετά.
  • Ανοίγω τα φιλετάκια του κοτόπουλου και όπου είναι πιο χοντρά τα κομμάτια τα χαράσσω ελαφρά με το μαχαίρι, έτσι ώστε να έχω μεγαλύτερη επιφάνεια όταν θα τα γεμίσω. Τα ραντίζω με ελαιόλαδο, τα πασπαλίζω καλά με το μείγμα των μπαχαρικών, τους κάνω μασάζ και τα αφήνω σκεπασμένα στο ψυγείο περίπου να μισή ώρα.
  • Κόβω τις πιπεριές και το χαλούμι σε μπαστουνάκια. Βγάζω τα φιλετάκια απ’ το ψυγείο και ένα ένα το τοποθετώ σε ξύλο κοπής (μόνο για κοτόπουλο) και αρχίζω να τοποθετώ τις πιπεριές και το χαλούμι. Πασπαλίζω με φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης.
  • Τα τυλίγω σφιχτά και προσεχτικά και τα στερεώνω με μια ή δυο οδοντογλυφίδες.
  • Βάζω στο τηγάνι μου ελαιόλαδο, το αφήνω να κάψει και βάζω μέσα τα ρολάκια. Τα σοτάρω καλά και από τις δυο πλευρές τους.
  • Τα βγάζω απ’ το τηγάνι και τα βάζω στο ταψάκι που θα τα ψήσω.
  • Φτιάχνω ένα καλό και πηχτό λαδολέμονο στο οποίο έχω προσθέσει μια κουταλιά μουστάρδας και το κρασί.
  • Εν τω μεταξύ έχω βγάλει τις πατατούλες απ’ την κατσαρόλα που τις έβρασα, τις χαράσσω σταυρωτά, τις πατώ ελαφρά με το μαχαίρι ώστε να ανοίξουν λίγο, τις βάζω σε ένα μπολ και όπως είναι ζεστές τις περιχύνω με το λαδολέμονο. Ανακινώ καλά ώστε να ποτίσουν από το υγρό.
  • Τις βάζω στο ταψάκι γύρω γύρω απ’ τα ρολλάκια, περιχύνω με το λαδολέμονο, σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και το βάζω σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
  • Ψήνω στον αέρα στους 180 βαθμούς περίπου για 45-50 λεπτά. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και ψήνω σε δυνατό φούρνο για άλλα 5 λεπτά για να ροδίσουν και οι πατάτες και τα ρολάκια. Εσείς θα κρίνετε το χρόνο για να πάρουν χρώμα.
  • Σερβίρω με πράσινη σαλάτα.

Καλή σας επιτυχία

αλάτιελαιόλαδοκοτόπουλοκουρκουμάκύμινολεμόνιπάπρικαπατάταπιπέριπιπεριάρίγανηχαλούμι
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Κοτόπουλο

    Στήθος κοτόπουλο στιφάδο

  • Κοτόπουλο

    Κόκορας με σπαγγέτι στο φούρνο

  • Κοτόπουλο

    Στήθος κοτόπουλο-κολοκύθια αβγολέμονο

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License