Αβοκάντο με φέτα και μυρωδικά

Η βελούδινη σάρκα του ώριμου αβοκάντο συναντιέται με την πικάντικη γεύση μιας καλής φέτας και μιας σκελίδας σκόρδου. Στην παρέα τους και ένα μικρό ματσάκι φρέσκα αρωματικά, σμίγουν και δένουν αρμονικά με μερικές σταγόνες έξτρα παρθένου ελαιόλαδου και λίγου γάλακτος.  Στο φούρνο γρήγορα για λίγα λεπτά και ακόμα πιο γρήγορα,  ζεστά, βελούδινα, αρωματικά και πικάντικα τα γεμιστά αβοκάντο στο τραπέζι μας.

20151226_0016.jpg_l+c

Υλικά (για 2 – 4 άτομα)

  • 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
  • 100-150 γρ. φέτα
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1 μικρό ματσάκι αρωματικά (δυόσμο, ρίγανη, λεμονοθύμαρο, δενδρολίβανο ή ότι υπάρχει)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • Πιπέρι

20151226_0004

Εκτέλεση

  1. Χαράσσω κατά μήκος τα αβοκάντο, τα περιστρέφω γύρω από το κουκούτσι τους, αποκολλώ τα δύο μέρη των αβοκάντο,  αφαιρώ το κουκούτσι τους και τα ξεφλουδίζω.
  2. Ψιλοκόβω τα μυρωδικά και πολτοποιώ τη σκελίδα σκόρδου.
  3. Σε ένα μπολ αναμειγνύω θρυματισμένη τη φέτα με τα μυρωδικά, το πολτοποιημένο σκόρδο, τις δυο κουταλιές σούπας γάλακτος, λίγες σταγόνες ελαιόλαδου και λίγο πιπέρι.
  4. Μοιράζω το μείγμα στα 4 κομμάτια αβοκάντο, τα βάζω σε πυρίμαχο σκεύος, τα ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνω στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 – 12 λεπτά.
  5. Τα σερβίρω αμέσως στο τραπέζι μου ζεστά, βελούδινα, μυρωδάτα και πικάντικα.

20151226_0007 20151226_0009 20151226_0014 20151226_0016

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *