Αρακάς πουρές ο γιορτινός

Μπορεί άραγε ένας αρακάς, ακόμα και κατεψυγμένος που μεταλλάσσεται σε πουρέ να γίνει γιορτινός στη γεύση και στην εμφάνιση; Όλα μπορούν να γίνουν στο εργαστήριο μαγειρικών και απλών πειραμάτων… δηλαδή την κουζίνα μας. Μικρές αλλά σημαντικές προσθήκες όπως λίγη κρέμα τυριού, το σοταρισμένο κρεμμύδι, ο ψιλοκομμένος άνηθος, η κόκκινη πιπεριά και κάνουν τον κάπως αδιάφορο αρακά, ένα υπέροχο συνοδευτικό πιάτο που άνετα μπορεί να συνοδεύσει ό,τι τραβάει η όρεξη και το πρόγραμμα της ημέρας.


Το κυρίως φαγητό ήταν ψητός σολομός. Τον συνόδεψα με αυτόν τον γευστικότατο, πράσινο πουρέ. Γευστική συνύπαρξη μοναδική. Συμβουλή. Ο πουρές αυτός ταιριάζει απίστευτα με την γλυκιά, κόκκινη  πιπεριά. Κόψτε πολλές ροδελίτσες. Δοκιμάστε και θα με θυμηθείτε. Για τις καθημερινές και γιορτινές μας ημέρες.

Υλικά

  • 250 γρ. αρακά κατεψυγμένο
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
  • 1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο γάλακτος
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ζωμό λαχανικών (προαιρετικά)
  • Άνηθο
  • 1 κόκκινη πιπεριά κέρατο

Εκτέλεση

  • Ρίχνω τον αρακά σε καυτό νερό στο οποίο έχω βάλει μέσα το ζωμό και τον βράζω ώσπου να μαλακώσει.

  • Παράλληλα σοτάρω με το βούτυρο και το ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Ψιλοκόβω και ένα μικρό ματσάκι ( 3-4 κλαδάκια) άνηθου.

  • Μόλις γίνει ο αρακάς, τον στραγγίζω σε σουρωτήρι. Επειδή τον θέλω πολύ στεγνό τον ξαναβάζω στο κατσαρολάκι που τον έβρασα και τον ακουμπώ πάνω στο σβησμένο μάτι της κουζίνας για λίγα λεπτά, ώστε να φύγει κάθε υγρασία.
  • Προσθέτω στο κατσαρολάκι με τον αρακά, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τον ψιλοκομμένο άνηθο και την κρέμα τυριού.

  • Πολτοποιώ τα τρία υλικά με τη ράβδο.

  • Τον βάζω με προσοχή σε ένα ωραίο πιάτο και στολίζω σύμφωνα με το γούστο και την αισθητική μου.

Καλή σας απόλαυση

Comments

2 responses to “Αρακάς πουρές ο γιορτινός”

  1. fotini ΒΑΤΣΙΘΙΑΝΟΥ

    Ευχαριστούμε! Θα. Το φτιάξω οπωσδήποτε.

    1. Δήμητρα Χερουβείμ

      Και καλά θα κάνεις Φωτεινή, εγώ σας ευχαριστώ!

Leave a Reply to Δήμητρα Χερουβείμ Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *