Αγκινάρες με παστό μπακαλιάρο

Ένας όχι συνηθισμένος συνδυασμός υλικών που μας δίνει όμως ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και γευστικό πιάτο. Ο μπακαλιάρος που μου είχε περισσέψει από την 25η Μαρτίου, έσμιξε και έδεσε αρμονικά με τις αγκινάρες,τα καρότα, τα κρεμμυδάκια και γίνηκε το σημερινό μας. φαγητό. Όσο υπάρχουν αγκινάρες δοκιμάστε το. Υπάρχουν βεβαίως και οι κατεψυγμένες αγκινάρες, όλες τις εποχές. Εσείς αποφασίζετε.

Υλικά (6-8 πιάτα)

  • 10 αγκινάρες
  • 700 γρ. παστό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 καρότα
  • Άνηθο
  • Ελαιόλαδο
  • Το χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι

Εκτέλεση

  • Κόβω τα κοτσάνια και αφαιρώ τα φύλλα από όλες τις αγγινάρες. Όπως είναι με το χνουδάκι τους, τις βάζω σε νερό με μπόλικο λεμόνι. Στη συνέχεια τις κόβω στα δύο, αφαιρώ το χνουδάκι τους και τις ξαναβάζω σε καθαρό νερό με λεμόνι και λίγο αλάτι, για να μείνουν λευκές.
  • Καθαρίζω και κόβω σε ροδέλες τα κρεμμυδάκια και το καρότο.
  • Βάζω σε πλατιά χαμηλή κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια, τα καρότα και τις αγκινάρες. Σε δυνατή φωτιά αφήνω όλα τα υλικά 1-2 λεπτά μόνο για να φύγουν τα υγρά τους. Προσθέτω αρκετό ελαιόλαδο και σοτάρω.
  • Μετά το καλό σοτάρισμα, τακτοποιώ τα κομμάτια του μπακαλιάρου, ανάμεσα στις αγκινάρες και τα καρότα.
  • Προσθέτω ζεστό νερό όσο να σκεπαστούν τα υλικά, κλείνω με το καπάκι και αφήνω να σιγοψηθούν περίπου για 30-35 λεπτά. Αν έχουν μείνει αρκετά υγρά δένω τη σάλτσα με μια κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ, το χυμό του λεμονιού και λίγο από το ζεστό ζουμί του φαγητού. Ανακινώ την κατσαρόλα, σβήνω το μάτι και πασπαλίζω με ψιλοκομμένο άνηθο. Αλάτι δεν βάζω καθόλου.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *