• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ζυμαρικά 0

Σπαγγέτι με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών

By Dimitra Cherouvim · On 03/01/2016

Ποτέ δε λέμε όχι σε ένα ζεστό πιάτο λαχταριστών σπαγγέτι με όποια σάλτσα κι΄αν σερβιριστεί. Πόσο μάλλον αν η σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει είναι μια πλούσια κρεμώδης  σάλτσα άσπρων μεγάλων μανιταριών που θα δέσει υπέροχα με τα σπαγγέτι μας. Λεπτομέρειες για την γρήγορη, απλούστατη  και γευστικότατη αυτή συνταγή πιο κάτω. Η αλήθεια δεν είναι τόσο η συνταγή που θα σας βοηθήσει στην παρασκευή αυτού του πιάτου, όσο η ιδέα- υπενθύμιση  που δίνει το μπλογκ μας,  ώστε σε προσεχή μέρα να το προγραμματίσετε.

20160102_0007

Υλικά (για 2 πεινασμένα άτομα)

  • 1/4 σπαγγέτι
  • 4 μεγάλα άσπρα μανιτάρια agaricus
  • 1  ποτηράκι του κρασιού κρέμα γάλακτος
  • 1 μπολάκι τριμμένα κίτρινα τυριά
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί
  • 1-2 σκελίδες σκόρδου
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

20160102_0003

Εκτέλεση

  1. Βάζω τα μακαρόνια να βράσουν.
  2. Κόβω σε φέτες τα μανιτάρια και  ξεφλουδίζω τις σκελίδες σκόρδου.
  3. Σε ένα τηγάνι βάζω πρώτα τα μανιτάρια με ελαιόλαδο, τα αλατίζω και τα σοτάρω ώσπου να χάσουν τον αρχικό τους όγκο. Προσθέτω πολτοποιημένες τις σκελίδες σκόρδου.
  4. Ρίχνω το κρασί στα σοταρισμένα μανιτάρια, αφήνω λίγο να πάρουν 1-2 βράσεις με το κρασί και προσθέτω την κρέμα γάλακτος και τα τυριά.
  5. Ανακατεύω καλά και απαλά, ώστε να δέσουν όμορφα τα υλικά και με μια τσιμπίδα μεταφέρω τα βρασμένα al dente σπαγγέτι με αρκετά από τα υγρά τους στο τηγάνι.
  6. Ανακινώ το τηγάνι με όλα πια τα υλικά και σερβίρω τα ζεστά σπαγγέτι αμέσως με μπόλικο πιπέρι.

20160102_0013 20160102_0014 20160102_0018 20160102_0021 20160102_0023

Καλή σας επιτυχία

αλάτιελαιόλαδοκρασίμακαρόνιμανιτάριπιπέρισκόρδοτυρί
Share Tweet

You Might Also Like

  • Ζυμαρικά

    Λαζανάκι σάλτσα ντομάτας με ψητό σολομό

  • Ζυμαρικά

    Τσουχτή, η μακαρονάδα της Μάνης

  • Ζυμαρικά

    Πέννες μανιταροκρασοσκορδάτες

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License